ASÜ´de Mezuniyet Törenleri Başladı

ASÜ´de Mezuniyet Törenleri Başladı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

ASÜ´de Mezuniyet Törenleri Başladı
 
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, mezuniyetin öğrenciler açısından bir sürecin tamamlanması anlamına geldiğini, ancak hayatın yeni başladığını belirtti.
 
- Kız Öğrencilerin Başarısıyla Gurur Duyuyoruz - 
 
ASÜ Mezuniyet Törenleri Eğitim Fakültesi ile başladı. Törende kısa bir konuşma yapan Rektör Şahin, özellikle kız öğrencilerin başarılarına dikkat çekti ve bunun kendilerini son derece mutlu ettiğini vurguladı. Türkiye´nin hızlı şekilde değişip, dönüştüğünü kaydeden Şahin, ?Geçmiş dönemlerde kızların okutulup okutulmayacağı bile bir mesele olarak tartışılırdı. Bugün çok şükür kızlarımız okuyor ve toplum içinde belirgin yerlere gelebiliyor. Bunda velilerimizin çok büyük bir katkısı var. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz? dedi. Öğretim üyelerine de, yıl boyunca eğitim-öğretim sürecine sundukları katkılar münasebetiyle teşekkür eden Şahin, sözlerinin son kısmında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Mezuniyetin bir sürecin tamamlanması olduğunu, ancak hayatın yeni başladığını söyleyen Prof. Şahin, ?İleride çok para kazanacağınız veya sevdiğiniz işi yapmak arasında kararsız kalabilirsiniz. Sizlere önerim mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Çünkü meslek tercihi hayatınızın bütününü ilgilendiren bir konu. Ayrıca her ne iş yaparsanız yapın o işi düzgün yapın? şeklinde konuştu.
 
- Esra Çetin İsimli Öğrenci Üniversite Birincisi Oldu -
 
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ise uzun gibi görülen eğitim-öğretim sürecinin tamamlandığını belirttiği konuşmasında, öğrenme sürecinin devam ettiğine dikkat çekti. Mezun öğrencilerin kendilerini yenilemesi gerektiğini söyleyen Özçifçi, ?Kendinizi sürekli olarak yenilemelisiniz. Özellikle teknolojinin hızla ilerlediğini göz önünde bulundurursak, kendimizi bu alandaki yeniliklere hızlı şekilde adapte edebilmeliyiz. Örnek bir öğretmen olmalısınız. Mesleki bilginin yanı sıra sevgi, saygı, hoşgörü, sabır ve fedakârlık öğretmenlik mesleğinin önemli değerleri arasındadır? dedi. Törende Üniversite birincisi olan Mühendislik Fakültesi öğrencisi Esra Çetin de kısa bir konuşma yaparak, üzerlerinde emeği bulunan ailelerine ve hocalarına teşekkür etti. Çetin, ?Ülkemiz, milletimiz ve insanlık adına faydalı işler yapmanın ötesinde, küçüklere örnek bireyler olmak için gayret edeceğiz? şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi tarafından hediyeleri takdim edildi. Daha sonra öğrenciler bölümlerine göre sahneye gelerek, akademisyenlerin ellerinden diplomalarını aldı.
 
Tören, Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Tarman ve Araştırma Görevlisi Hasan Mustan´ın mini konseri, ASÜ Mehteran Takımının gösterisi, Fakülte birincisi öğrencinin başarı kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasının ardından, ?Öğretmenlik Yemini? ve kep atmayla tamamlandı. Mezuniyet törenleri hafta boyunca devam edecek


Anahtar Kelimeler: Mezuniyet Törenleri Başladı
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri