ASÜ´lü Öğrenciler Yeni Zelanda´daki Terör Saldırısını Telin Etti

ASÜ´lü Öğrenciler Yeni Zelanda´daki Terör Saldırısını Telin Etti

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

ASÜ´lü Öğrenciler Yeni Zelanda´daki Terör Saldırısını Telin Etti

Aksaray Üniversitesi´nde faaliyette bulunan çeşitli topluluklar, birlikte düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklaması ile Yeni Zelanda´nın Christchurch şehrinde iki camiye düzenlenen silahlı terör saldırısını protesto etti.

ASÜ Kampüs Cami önünde buluşan ASÜ´lü duyarlı öğrenciler, ASÜ Market´in önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında ellerinde ?Müslümanlar Birleşin?, ?Her Şehit Yeniden Diriltir Bizi?, ?Zilletin Kökü Kurumaz Kurşun Yağmur Olmadıkça? yazılı dövizler taşıyan gençler, tekbir getirerek ?Cenk, Cihad, Şehadet? ve ?Kanımız Aksa da Zafer İslam´ın? sloganları attı.

 

/resimler/2019-3/20/1608227183464.jpg

ASÜ Market önünde bir basın açıklaması yapan ASÜ´lü gençler, ?Bizden Kudüs´ü İstanbul´u, Ayasofya´yı isteyenler bilsinler ki yeryüzünde tek bir Müslüman kalmayıncaya kadar zulme karşı kıyamınız devam edecek.? dedi.

 

/resimler/2019-3/20/1608547965438.jpg

Basın açıklamasını grup adına Mustafa Yılmaz okudu. Basın açıklamasının tam metni şöyle:                                                                                                                         

Geçen hafta Cuma günü Yeni Zelanda´da meydana gelen melun terör saldırısında 50 kardeşimiz şehid oldu. Saldırı Cuma namazını kılmak için camiye gelen savunmasız kardeşlerimize karşı kendisini ?´Müslüman ve Türk Düşmanı´´ olarak tanıtan Yeni Zelanda´lı bir cani tarafından gerçekleştirildi. Saldırgan, saldırıyı şahsi bir düşmanlık veya kin olmasının ötesinde, sosyal medyadan kullandığı ifadelerden anlaşıldığı üzere geçmişte yaşanmış tarihi olayların intikamı ve ileride meydana gelecek daha büyük eylemlerinde bir hazırlığı olarak takdim ediyor. Bu da bize göstermektedir ki bu tür eylemlerle tırmandırılmaya çalışılan; İslam düşmanlığını körükleyen bu hastalıklı zihniyet yeryüzündeki bütün Müslümanları tehdit eder bir hale gelmiştir.

Yalnızca Yeni Zelanda´da meydana gelen bu saldırıda değil, Müslümanlara karşı dünyanın diğer yerlerinde meydan gelen saldırılarda da aynı sessizliğini koruyan batılı devletler, bu tehditleri bertaraf etmekten imtina etmekteler. Diğer inanç gruplarına karşı yapılan saldırılarda verilen tepkiler göz önüne alındığında batının iki yüzlülüğü gün yüzüne çıkmaktadır. Yaşanan bu olaylar bize göstermekteki Demokrasi, İnsan Hakları ve İnanç Özgürlüğü naraları atan Batı´nın Müslümanlara olan kini ve düşmanlığı bitmeyecektir.

Saldırgan planladığı saldırıyı yarım saat öncesinden sosyal medya hesabından duyurduğu halde hiçbir güvenlik tedbiri almayan ve saldırıya bilfiil göz yuman iş birlikçi Yeni Zelanda devleti de bu saldırının faillerindendir.  Yeni Zelanda Devleti´de, elinde birçok Müslüman´ın kanı bulunan Birleşmiş Milletler´de saldırıyı kınamanın ötesine geçmeyerek bizi şaşırtmadılar. Zaten onlardan adalet gibi bir beklentimiz de yok. Fakat şunu iyi bilsinler ki yenilgi yenilgi büyüyen zaferin mensupları gün gelip yeryüzünde adaleti tesis edip; bütün insanlığın güvenliğini sağladığında bu sessizliğinde hesabını elbet soracaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nden de bu güvenlik zafiyetin müsebbibi olan Yeni Zelanda devletine karşı gerekli yaptırımları derhal yürürlüğe koymasını talep ediyoruz.

Biz Yeni Zelanda´da duyulan bu kurşun sesini Mavi Marmara´dan, Başbağlar´dan, Bosna´dan, Keşmir´den, Çeçenya´dan, Susa´dan biliriz.

 

Sen Müslüman Olduğunu Unutsan da Düşmanın Asla Unutmaz.

Biz Müslümanız

 Hristiyan bizi Irak´ta öldürdü Budist Myanmar´da       

  Çin Doğu Türkistan´da Yahudiler Filistin´de Hindular Keşmir´de           

  Ateistler Yeni Zelanda´da Fakat hâlâ terörist olan biziz.

Bizden Kudüs´ü İstanbul´u, Ayasofya´yı isteyenler bilsinler ki yeryüzünde tek bir Müslüman kalmayıncaya kadar zulme karşı kıyamınız devam edecek.                                                           Bedeli ne olursa olsun, ne Kudüs´ü ne İstanbul´u ne Keşmir´i ne Şam´ı korumaktan vazgeçeceğiz, ne de Telaviv´i, Viyana´yı, Paris´i sizin kan dökülen kirli ellerinize bırakacağız.

 

Sözlerimi Rabbimize sunacağımız şu niyazla bitirmek istiyorum; 

  Rabbimiz bizleri içerisine düştüğümüz bu zilletten, acizlikten kurtar, bizleri ferasetli ve basiret sahibi kıl.                                                                                                                     Yeryüzünde başta Müslümanlar olmak üzere bütün mazlumların umudu olacak gücü ve kuvveti bizlere nasip eyle; cihat şuurundan bizleri mahrum eyleme.       

   Kardeşlerimizin şehadetini kabul eyle.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri