Atanamayan Uzmanlar Derneği’nden Cumhurbaşkanına çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği’nden Cumhurbaşkanına çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği’nden Cumhurbaşkanına çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, Türkiye'de atanamayan eski uzman çavuşlar için Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulundu. Eski uzman çavuşlar, bayram öncesi atanma müjdesi bekliyor.

 

Eski uzman çavuşlar, vatan için canlarını ortaya koyarak görev yapmış kahramanlar olarak biliniyor. Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmak için kazanılmış haklarına ilişkin yasal düzenlemenin gerekliliği üzerine dernek başkanı Mustafa Gündeşli, Cumhurbaşkanı'na seslendi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesine atıfta bulunan Gündeşli, eski uzman çavuşların kendi isteğiyle veya sağlık nedenleriyle görevlerinden ayrıldıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanabileceklerini belirtti. Ancak, bu atanmaların boş kadro bulunması ve girecekleri sınıfın niteliklerini taşımaları koşuluna bağlı olduğunu vurguladı.

 

Uzman Erbaş Kanunu'na da atıfta bulunan Gündeşli, eski uzman çavuşların en az 2 veya 7 yıl hizmet süresini tamamlamaları gerektiğini hatırlattı. Ancak, binlerce eski uzman çavuşun atanabilecekleri boş memur kadrosu bulamadığı için atanamadığını ve mağdur duruma düştüğünü ifade etti.

Gündeşli, atanamayan eski uzman çavuşların yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıların arttığını, aile birliklerinin dağılmasına, ruhsal ve psikolojik sorunların yaşanmasına sebep olduğunu belirterek bayram öncesi atanma müjdesi beklediklerini ifade etti.

Eski uzman çavuşlar, Türkiye'nin terörle mücadelesinde kritik roller üstlenmiş, vatan savunmasında büyük fedakarlıklar göstermiş bireyler olarak tanınmakta. Ancak, atanamayan uzman çavuşların yaşadığı bu sıkıntılar, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam etmekte



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri