ATSO´dan Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi Verilecek

ATSO´dan Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi Verilecek

İnşaat, metal, makine ve otomotiv ile elektrik elektronik, sektörlerinde çalışanlara yönelik olarakAksaray Ticaret ve Sanayi Odamız başvuru almaktadır.

05 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan Kanunun 56 Maddesi ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınav Ücretlerinin tamamının 2019 yılı sonuna kadar karşılanmasının mümkün hale geldiğini belirten Koçaş, açıklamasının devamında;?Bilindiği üzere iş kazalarının önlenmesi amacıyla tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmiştir.

Mesleğin öngördüğü mesleki eğitimi almış ve ardından yapılan sınavlarda başarılı olmuş kişilere verilen belge olan Mesleki Yeterlilik Belgesinde ilimizde inşaat, metal, makine ve otomotiv ile elektrik elektronik, sektörlerinde çalışanlara yönelik olarakAksaray Ticaret ve Sanayi Odamız başvuru almaktadır. 

5 Sektör 31 Meslek dalında belgelendirme hizmeti sunan aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından kurulan TOBB MEYBEM´e, 2019 yılına kadar yapılacak olan ve belge zorunluluğu kapsamında bulunan mesleki yeterlilik sınav masraflarının tamamı karşılanacaktır. Bu anlamda ilimizde bu 5 sektörde yani tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışan vatandaşlarımızı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamıza bekliyoruz? Dedi.

/resimler/2018-1/11/2012550141877.jpg



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri