Av Sezonu Sona Erdi | aksaray haberleri - aksarayhaber68

Av Sezonu Sona Erdi | aksaray haberleri - aksarayhaber68

2017-1018 Av dönemi sona erdi

İç Anadolu Bölgesinde av hayvanlarından su kuşları (III inci grup avlanabilen kuşlardan: Sakarmeke, sakarca kazı, yeşilbaş, fiyu, kirik, macar ördeği, tepeli pakta ve diğer su kuşları) avı ile 25 Şubat 2018 Pazar günü Av dönemi sona ermiştir.

Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemlerine girdiğini, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması; toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara girerken daha hassas hareket etmesi hususu sürdürülebilir bir yaban hayatı ve çocuklarımızın hakkı için elzemdir.

Bu itibarla Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğümüz av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma Kolluk Kuvvetleri bu av döneminde bölgemizde gerekli koruma kontrol çalışmalarını yürütmüş olup, bu hususta desteklerini esirgemeyen tüm duyarlı ve doğayı koruyan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımıza ve avcı camiasına teşekkür ediyoruz.

Bir sonraki 2018-2019 av dönemi açılışına kadar avcı camiasının silahlarını raflarına kaldırarak iyi bir dinlenme ve yaban hayatının da verimli bir dönem geçirmelerini temenni ediyoruz.

 

Tüm avcılara ilan olunur.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri