Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı

Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Vali Ali Mantı: ?Madde bağımlılığı ile mücadelede topyekûn mücadele etmeliyiz?

?Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı yapıldı. Aksaray Valisi Ali Mantı başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılık yapıcı madde ile mücadelede kurumların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

Bağımlılık yapan maddelerle ilgili 3 ana başlıkta mücadele yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Ali Mantı; ?Uyuşturucunun ticaretinin engellenmesi, zararlarını anlatılması için eğitim çalışmaları ve bir şeklide bu maddeleri kullanan kişilerin tedavi için bir an önce ikna ederek tedavilerini yapmak ve bununla ilgili gerekli imkânları sağlamak. Bunları sağlayarak mücadelede daha etkin olunabilir. Yeşilay ile gelecek nesilleri bilgilendirmeliyiz.´ dedi.

Bütün kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde hareket etmesinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Vali Ali Mantı: ?Son yıllarda ülkemizin en büyük ve hızla artan baş belalarından birisi uyuşturucu. Hükümetimiz, Devletimiz uyuşturucu ile ilgili ciddi tedbirler aldı, almaya da devam ediyor. Uyuşturucu ile ilgili özellikle ciddi çalışan kurumlarımız var. Bir bireye bizzat dokunan felaketlerde sadece kurumların tedbir alması yetmiyor, insanları da bilinçlendirmek bu belalara yaklaşmama konusunda bilinçlendirmek gerekiyor. ? dedi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Kurum temsilcileri bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemleri ile ilgili görüşlerini aktarırken etkin mücadele için önleme faaliyetlerinin ortak çalışmalarla yapılmasının önemini belirttiler.

Toplantıya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı  Hakkı Loğoğlu, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutan Albay Fuat Anık, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Cumhuriyet Savcısı Harun Ünlüsoy, kurul üyesi ve kurumlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri