Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Bağımlıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ali Mantı Başkanlığında gerçekleştirildi. 

/resimler/2019-10/8/1527598473170.jpg

Aksaray Kültür Merkezi´nde kurul üyesi kurumlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda 2019 yılı eylem planı çerçevesinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. 

/resimler/2019-10/8/1528222380034.jpg

Bağımlılıkla mücadele çalışmaları ve eğitim faaliyetleri hakkında sunum yapan Sağlık İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri yürütülen çalışmalarla ilgili kurulu bilgilendirdi. 

/resimler/2019-10/8/1528474724104.jpg

Aksaray Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Narkotik Şube Müdürü Sadettin Bircan son 3 yılda 372 kişiye işlem yapılarak şahısların tutuklandığını olay ve yakalanarak işlem yapılan şahıs sayılarına bakıldığında yürütülen çalışmaların olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu özellikle sokaklara hâkim olduklarını söyledi. 

2019 yılında 42 planlı ve projeli çalışma gerçekleştirdiklerini aktaran Bircan, ekiplerin bağımlılık yapan madde ticareti yaptığı belirlenen suç grupları ve sokak satıcılarına yönelik etkin mücadelesini artırarak sürdürdüğünü kaydetti. 

İl Jandarma Komutanlığı faaliyetleri hakkında sunum yapan Jandarma Yüzbaşı Ercan Işık ise bağımlılık yapan maddelerin ticaretinin engellenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda olay sayısının yüzde 51 oranında azaldığını söyledi. Işık, Jandarma sorumluluk bölgesinde çalışmaların etkin şekilde devam ettiğini belirtti. 

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise yaptığı sunumunda 2015-2017 yıllarında 129 öğretmenin bağımlılıkla mücadele eğitimi aldığını bugün itibariyle bütün okullarda teknoloji, tütün, alkol ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili eğitim ve bilinçlendirme eğitim ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kartal güvenli okul projesi kapsamında bütün okullarda güvenlik kamera sisteminin aktif hale getirildiğini yine okul idaresi ve öğretmenlerin gerekli tedbirleri aldığını 147 eğitim kurumunda güvenlik görevlisinin mevcut olduğunu söyledi. 

    Kurul çalışmalarının sekretarya görevini yürüten İl Sağlık Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Psikolog Murat Us ise yaptığı konuşmasında kurum olarak 12 Lisede bin 764 Öğrenciye, 22 Ortaokulda bin 862 Öğrenciye Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi verildiğini yine 12 Kuran Kursunda 261 Ebeveyne Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi verildiğini söyledi. 

    Toplantıya katılan kurul üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüş ve önerileri alınarak madde bağımlılığı ile ilgili mücadelenin kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlanarak etkin şekilde yürütülmeye devam edeceği vurgulandı. 

    Toplantıya Vali Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Mustafa Karahancı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Harun Ünlüsoy, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl jandarma Komutanı Fuat Anık,  kurul üyesi kurum temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri