Bahçeli´nin çağrısı Aksaray´da karşılık bulmadı

Bahçeli´nin çağrısı Aksaray´da karşılık bulmadı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

BAHÇELİ´NİN ÇAĞRISI AKSARAY´DA KARŞILIK BULMADI 
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Resmi Twetter hesabından 3-4 Ağustos´ta İYİ Parti´nin 4. Olağanüstü Kurultayı´nın yapılacağını hatırlatarak, "Çağrım şudur, fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisine dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir."  ifadesini kullanmıştı.
 
Bahçeli´nin çağrısı birçok ilde ve ilçede karşılık bulurken 2 ay´a yaklaşan çağrıdan bu güne kadar Aksaray´dan ses çıkmaması akıllara oyların geri dönebileceği kuşkusunu  getiriyor. Bilindiği gibi Son seçimlerde Ak Partide yeniden gösterilen milletvekili adaylarına karşı partilerine tavır koyan binlerce seçmen sandıkta fikren en yakın bulduğu Cumhur ittifakının içinde yer alan MHP yi tercih etmişlerdi , geçmişte MHP ?ye  oy vermiş olan kişilerde Eski MHP il başkanı olan Ayhan Erel´ in Hatırına İYİ Partiye oy vermişlerdi.  Bu denklem içerisinde Sandıktan Ak Parti 2 milletvekili, MHP bir Milletvekili , İYİ Parti de 1 Milletvekili çıkarmışlardı
Bahçelinin çağrısına kulak tıkayan İYİ PARTİ seçmeni MHP ye katılmayı reddederken Önümüzdeki seçimlerde Ak Partiden seçilen İlknur İnceöz´ün 3+2 kuralının dolmasından dolayı  aday olamayacağı için Ak Parti yeni bir Aday profiliyle  sahaya çıkacaktır. Seçmeni etkileyecek bir  aday ile Ak Parti yeniden  kendi oylarına kavuşması halinde oluşacak tablo  MHP açısından ciddi bir risk oluşturuyor.  Aksaray MHP yönetimi  bu konuda hoşgörü ve Ciddi muhalefet sergileyemezse hem iyi partiden hem Ak Partiden gelecek oylara muhtaç kalabilir.
Bahçelinin çağrıları aşağıdaki gibi bir çok il ve ilçede karşılık bulmuştu;
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin geçtiğimiz haftalarda İyi Parti´lilere yönelik yaptığı geri dönün çağrısına Gaziantep´ten cevap geldi. Gaziantep´te 30 İyi Partili tekrar MHP saflarına katıldı.
Devlet Bahçeli´nin yaptığı ´geri dönün´ çağrısı üzerine İyi Parti Silivri İlçe Başkanlığı´nın eski kurucularından Alpay Denizli ve beraberindeki 15 kişi MHP´ye katıldı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin geçtiğimiz günlerde İYİ Parti´lilere yönelik yaptığı ´Dönün´ çağrısının ardından,  İYİ Parti´den istifa ettiklerini açıklayan Kepez İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Avcı´nın da aralarında olduğu 20 kişi MHP´ye geçti..


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri