Bakan Soylu´dan Torbacı Talimatı

Bakan Soylu´dan Torbacı Talimatı

İçişleri Bakanı Soylu, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluk bana ait." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MEB Şura Salonu´nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı´na katıldı. 

Soylu, 2017 yılında Türkiye´nin özellikle eroin yakalamalarında önemli bir rekor kırdığını belirterek, 20 ton eroinin güvenlik güçleri tarafından ele geçerildiği bilgisini verdi.

Sadece 2017´de Ankara´da bin 610 kişinin uyuşturucu satışı sebebiyle tutuklandığını kaydeden Soylu, "Sokak satıcılarına yönelik ortaya koymuş olduğumuz operasyonlar kesintisiz devam ediyor. Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. PKK bizim için nasıl bir tehditse, PKK´lı teröristlere ne yapıyorsak uyuşturucu satıcılarına da aynı şekilde davranmak zorundayız. Kimse bizim geleceğimizi zehirleyemez. Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluk bana ait" dedi.

Bakan Soylu´nun talimatıyla uyuşturucu operasyonlarına ara vermeyen Emniyet ekipleri Aksaray ilimizinde arasında bulunduğu 33 il´de yaptığı operasyonda 9 ocak tarihinde 138 şüpheliye idari işlem yaptı.

 Narkotik birimlerimizce gerçekleştirilen sokak operasyonlarında;
Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Mardin, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon, Uşak, Yalova illerinde olmak üzere 33 ilimizde toplam 138 şüpheliye adli işlem yapılmıştır. Operasyonlarda;
9.000 paket gümrük kaçağı sigara
47 kilo 908 gram esrar,
4 kilo 665 gram skank,
1 kilo 214 gram metamfetamin,
198 gram kokain,
50 gram eroin,
36 gram sentetik kannabinoid,
2,41 gram afyon sakızı,
1240 adet ecstasy,
300 adet captagon,
43 adet sentetik ecza,
36 kök kenevir bitkisi,
717 adet fişek,
9 adet tabanca,
4 adet hassas terazi,
2 adet tüfek,
23.720 TL para ele geçirilmiştir.

 



Anahtar Kelimeler: Bakan Soylu Torbacı Talimatı
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri