Bakan Varank, Aksaray’da yatırım değeri 800 milyon TL’yi bulan 41 tesisin toplu açılışını yaptı

Bakan Varank, Aksaray’da yatırım değeri 800 milyon TL’yi bulan 41 tesisin toplu açılışını yaptı

Bakan Varank, Aksaray’da yatırım değeri 800 milyon TL’yi bulan 41 tesisin toplu açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray’da yatırım değeri 800 milyon TL’yi bulan 41 tesisin toplu açılışını yaptı. Bu fabrikaların yaklaşık 2 bin 500 vatandaşa istihdam oluşturacağını belirten Varank, “Elektronikten makineye, ilaçtan kimyaya, gıdadan tekstile birçok alanda faaliyet gösteren 41 tesisimiz, şehrimizin ve ülkemizin üretim ve ihracat kapasitesini geliştirecek.“ dedi.

Bakan Varank, Aksaray’da hayata geçirilen 41 tesisin toplu açılışını yaptı. Bu tesislerin yatırım değerinin 800 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Varank, şunları kaydetti:

 

2 BİN 500 İSTİHDAM:

Bu yatırımlarda her zaman olduğu gibi biz devlet olarak yatırımcılarımızın yanında yer aldık. 41 tesisimizin hemen hemen hepsi için teşvik belgesi düzenledik. Bu fabrikalar yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza istihdam oluşturacak. Elektronikten makineye, ilaçtan kimyaya, gıdadan tekstile birçok alanda faaliyet gösteren 41 tesisimiz, şehrimizin ve ülkemizin üretim ve ihracat kapasitesini geliştirecek.

YATIRIM, ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT: Türkiye’nin rotası yatırım, üretim, istihdam ve ihracattır. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmenin yolu tartışmasız buradan geçmektedir. Bu manada enerji fiyatlarının, emtia fiyatlarının, taşıma maliyetlerinin arttığı böyle bir dönemde ülkesine güvenerek yatırımlarına devam eden, büyük ve güçlü Türkiye’ye giden yolun taşlarını döşeyen tüm yatırımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum.

142 PROJE, 76 MİLYON TL DESTEK: Ahiler Kalkınma Ajansımız ile kuruluşlarımızın 142 projesine sabit fiyatlarla yaklaşık 76 milyon lira destek sağladık. Aksaray’ın turizm performansı açısından faydalı gördüğümüz “Anadolu’nun Güzelyurdu” isimli projeye de inşallah bu sene içerisinde başlıyoruz. Proje ile içerisinde çeşitli sosyal tesisler olan bir turizm yerleşkesi yapılacak, Yüksek Kilise ışıklandırılacak, Eski Karballa Otel olarak bilinen Tarihi Ruhban Okulu binası turizm tesisi olarak işletilecek.

143 PROJE, 314 MİLYON TL KAYNAK: Diğer taraftan KOP İdaremizle de Aksaray’da kalkınma yatırımlarına devam ediyoruz. KOP idaremiz kurulduğundan bu yana tarım, hayvancılık, kültür, turizm ve enerji gibi çeşitli alanlarda 143 projeye sabit fiyatlarla 314 milyon lira kaynak aktardı.

TARIM VE KIRSAL KALKINMA: İmzalayacağımız protokollerle, 2022 yılında 3 sulama projesi için 8,6 milyon lira, tarım ve kırsal kalkınma kapsamında 4 proje için de 4,6 milyon lira olmak üzere Aksaray’a toplamda 13,2 milyon liralık destek sağlamayı planlıyoruz.

SİZLERİN ARKASINDAYIZ: Sadece Aksaray OSB için 200 milyon liraya yakın kredi desteği sağladık. Son 7 ay içerisinde 3 yeni OSB’nin kuruluş sürecini tamamladık. OSB’lerimizde yapılacak projelerde de sizlerin arkasında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yeni OSB’lerimiz de tam olarak hizmete girdiğinde 7 bin 500 kişiye daha istihdam sağlanacak.

ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI: Türkiye bugün, dünden çok daha güçlüdür. Dünyanın güvenli limanıdır. Türkiye’ye yatırım yapan, hiçbir zaman pişman olmamış aksine önemli kazanımlar elde etmiştir. Bu vesileyle müteşebbislerimize Anadolu’nun parlayan yıldızı Aksaray’dan bir kere daha seslenmek istiyorum. Gelin siz de Türkiye’nin aydınlık yarınlarına, güçlü geleceğine yatırım yapın. Hem siz kazanın hem de ülkemiz kazansın.

Açılış töreninde, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, AK Parti Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve İlknur İnceöz de birer konuşma yaptı.

 PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Aksaray İl Özel İdaresi ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi arasında, Konya Ovası Projesi 2022 Yılı Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Programı protokolü imzalandı.

 

KOP ASTRONOMİ KÜTÜPHANESİNİ AÇTI

Bakan Varank, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde kurulan KOP Astronomi Kütüphanesinin açılışını yaptı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Varank, daha sonra Türk mühendislerince geliştirilen uzay teleskopunu test etti.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri