Bakkal kültürünü yaşatalım

Bakkal kültürünü yaşatalım

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Bakkal kültürünü yaşatalım 
 
Aksaray merkezde yıllardır bakkallık yapan İbrahim Mutlu, büyük marketler karşısında bakkal kültürünün bitmek üzere olduğunu belirterek, bu kültürü hep birlikte yaşatmak adına mesajlar verdi.
 
/resimler/2019-11/1/1133211719832.jpg
 
Bakkal işletmesinin geçmişte çok zor olduğunu ifade eden Mutlu, ?Müşterilerimizin bizi tercih etmesinin sebebi paket ürün satmıyoruz. Ürünlerini açık satarak müşterilerinin ne aldıklarını gördüğünü belirten Mutlu, ?Müşterilerimizin bizi tercih etmesinin sebebi paket ürün satmıyoruz. Müşterilerimiz ne aldıklarını görüyorlar. Özellikle bakliyat ürünlerini ve çeşitlerini kendileri görerek alıyorlar. Büyük marketlerde ürünlerin birçoğu paketli müşteriler ne aldıklarını görmüyorlar. Bizde ise aldıkları ürünleri içlerine sinerek alıyorlar? şeklinde konuştu.
Büyük marketlerin çoğalmasından dolayı bakkal kültürünün yok olmaya başladığını belirten Mutlu, mahalle bakkalı demek aynı zamanda mahalleden birisi demek idi. Mahallenin cenazesinden düğününe her zaman mahalleli ile iç içe olan bakkallar aynı zamanda veresiye alışveriş ile mahalleliyi de zor zamanında idare ederdi. Şimdi AVM kültürü bunların hepsini yok etmeye başladı biz ise bakkal kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz? dedi.
Haber İbrahim Amaç
 
/resimler/2019-11/1/1133408907734.jpg


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri