Başkan Akalın;"İş kazası kader değildir"

Başkan Akalın;

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep AKALIN, yaptığı basın açıklamasında, Aksaray da artan iş kazaları ile ilgili olarak, "İşçi kardeşlerimiz güvenlik tedbirini almadan kesinlikle çalışma yapmamalıdırlar" dedi.

 

Yapılan açıklamada  AKMÜB Başkanı, "Bildiğiniz üzere ülkemizde ve şehrimizde zaman zaman meydana gelen iş kazalarında insanlarımız hayatını kaybetmekte ve yaralanmaktadır. Alınacak basit önlemler ile büyük faciaların önüne geçilmesi mümkünken kimi zaman işverenin kusuru, kimi zamanda çalışanın kusurundan dolayı maalesef hayatlar sönüyor, ocaklar kararıyor. Son  3 haftadır, Özellikle inşaat alanlarında meydana gelen kazaların tedbirsizlik ve dikkatsizlikten ve bilgisizlikten meydana geldiğini görüyoruz. 2 yıldır Mesleki Yeterlilik Belgelerini almaları konusunda ustalarımızı uyarmamıza nazaran, taleplerin az olduğu bu belgenin kendilerine bilgi ve donanım açısından çok faydalı olacağını bilmemektedirler´´ dedi.

"Bununla birlikte de zaman zaman işverenlerimizle bir araya gelerek gerekli uyarılarda bulunuyoruz. Buradan ustalarımıza iş sahası açarak ekonomimizin kalkınmasında lokomotif görevini üstlenen müteahhitlerimiz daha dikkatli olmasını, iş yerlerinde gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını daha sık kontrol etmesini istiyoruz. Varsa eksikler işe başlatılmamasını ve yanında çalışan işçinin gerekli önlemleri almadan çalışmasına izin vermemesini , İşçi kardeşlerimizin çalıştıkları yerlerde önce iş güvenliğine dikkat etmesini istiyoruz. Unutmamaları gereken; onları akşam evde bekleyen aile bireyleri var, sevenleri var. Nasıl tehlikeli bir ortamda çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. Bunun için işçi kardeşlerimiz güvenlik tedbirlerini almadan kesinlikle çalışma yapmamalıdırlar. Yaşanan olayları da göz önüne alarak öncelikle bir kez daha Müteahhitlerimizi ve taşeron firmalarımızı uyarıyoruz. Buradan bir kez daha hayatını kaybeden inşaat ustalarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı , yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyorum.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri