Başkan Koçak,"Bu fiyata tohum olmaz"

Başkan Koçak,

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

SERTİFİKALI TOHUM FİYATLARI EL YAKIYOR
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK konu ile ilgili olarak; "2019-2020 üretim sezonunun başlangıç noktası olan buğday arpa ekim zamanının yaklaşması ile birlikte üreticilerimiz tohumluk ihtiyacını karşılamak üzere araştırmalar yapmaya başladı.Çiftçilerimize önerimiz  normal tohumla kıyaslandığında sertifikalı tohumun direk çeşit olduğunu ve yüzde 99,8 safiyete sahip bulunduğunu anlatan Koçak, sertifikalı tohumda yabancı ot,kırık, çimlenme özelliğini yitirmiş dane olmadığını belirtti.
Geleneksel tohumda, kırık dane, yabancı ot bulunmasının ihtimal dahilinde olması nedeniyle çiftçinin yüzde 20 daha fazla tohum kullandığını ifade eden Koçak, Sertifikalı tohum kullanıldığında artı yüzde 25 verim alıyorsunuz yani artı yüzde 25 kazanıyorsunuz, bu da çiftçinin karlılığı açısından çok önemli bir etkendir. Biz de bunu Türk çiftçisine her aşamada anlatmak için eğitim çalışmalarına çok önem veriyoruz dedi.
Ancak bu yıl sertifikalı tohumların fiyatlarının ilk gelen rakamlara göre gerektiğinden fazla olduğu kanaatindeyiz. Piyasayı dengede tutacak olan en önemli kurumun TİGEM olduğunu belirten Koçak TİGEM´in iyi makul bir fiyat açıklamasını beklediklerini belirtti. Ayrıca Başkan Koçak Yurt içi sertifikalı tohum kullanım desteğinin de tekrar gözden geçirilerek arttırılması gerektiğini belirtti.


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri