Başkan Altınsoy '18 yıllık iktidarımızda engellilerimize büyük önem verdik

Başkan Altınsoy

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, iktidar olduğumuzdan bugüne kadar sosyal devlet anlayışı ile birlikte engellilerin toplumla bütünleşebilmeleri, eşit bireyler olarak sosyal hayata iştirak edebilmeleri, yaşam standartlarının arttırılması konusunda çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini bildirdi.

AK Parti olarak ülkede yaşayan her kesimin yaşam standartlarını artırmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Engellilerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve standardında insan onuruna uygun asgari bir hayat yaşayabilmeleri için yaptığımız yasal düzenlemelerden ilki muhtaç durumdaki engellilere 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanması diğeri ise ağır özürlüler için evde bakım parası ödenmesi olmuştur” dedi.

Engelli vatandaşlar için yapılan hizmetler ve getirilen hukuki düzenlemeleri anlatan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Bizim için her insan özeldir, her insan değerlidir, kıymetlidir. Her insan hak ettiği imkan ve haklara sahip olabilmelidir. 18 yıllık iktidarımızda engellilerimize büyük önem verdik, haklarını genişlettik. Mağduriyetlerinin giderilmesini sağladık. Ailesi olmayan veya ailesi yanında bakımı sağlanamayan engellilere hükümet olarak biz sahip çıktık” diye konuştu.

Engelli bireylerin yaşama katılımı konusunda çok önemli adımlar atıldığını da aktaran İl Başkanı Altınsoy, “Bugün ülkemizde 5 yüz binin üzerinde engelli birey, evinde bakım hizmetinden yararlanıyor. İlimizde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetiminde engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla 2 bin 616 vatandaşımız, ‘Engelli Evde Bakım Hizmet Modelinden’ yararlanıyor ve engelli vatandaşımıza evde bakım desteği olarak ayık bin 384 TL ödeniyor. İlimizde biri merkezde diğeri Ilısu Kasabasında olmak üzere 4 adet Özel Bakım Merkezine yerleştirilen 287 engelli kardeşlerimizin bakımları yapılıyor. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek dileği de zaten engelli kardeşlerimizin rahat bir hayat sürmesi. Bütün çalışmalarımız bunun üzerine. AK Parti olarak ne yapıyorsak, kundaktaki bebekten yaşını almış dedelerimize kadar bütün halkımızın rahatlığı ve huzuru için yapıyoruz.”

“Engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Altınsoy, “Engelliler kardeşlerimiz sosyal ve ekonomik hayata katılımı gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden birisidir. AK Parti olarak, bu gelişmişliği önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemsiyoruz. Engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri