Başkan Ertürk: Zenginin payına kur korumalı faiz garantisi, fakirin payına elektrik doğalgaz zammı

Başkan Ertürk: Zenginin payına kur korumalı faiz garantisi, fakirin payına elektrik doğalgaz zammı

Başkan Ertürk: Zenginin payına kur korumalı faiz garantisi, fakirin payına elektrik doğalgaz zammı

 

Dün gece saatlerinde elektrik ve doğalgaza peş peşe gelen zamlar hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk iktidara “Bu millete zulmetmekten vazgeçin artık!” sözleriyle seslendi. 


“Bu kış mutfakta yangın, odalarda donma tehlikesi var” diyen Ali Abbas Ertürk sözlerine şöyle devam etti:  
“Değerli arkadaşlar, dün gece konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatına %20.4, sanayide kullanılan doğalgaza %50.8, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise %49.5 zam geldi. Hemen peşinden buna bağlı olarak konut ve tarımsal kullanımdaki elektriğe %20, sanayide kullanılan elektriğe ise %50 zam geldi.
Bundan tam iki yıl önce ‘Karadeniz’de doğalgaz bulduk’ diye müjdeledikleri günden bu yana halkına 11 defa doğalgaz zammı yapan bir iktidarın dünyada başka bir örneği yoktur, sanırım.
Yine aynı gün içerisinde hem ‘%7.6 büyüdük’ diye açıklama yapıp, hem de elektrik ve doğalgaza böylesine zam yapılan başka bir ülke de yoktur.”


“El insaf!” diyen Ertürk:
“‘Mutfakta yangın var! duyun sesimizi ve acilen önlem alın’ dediğimizde, vatandaşlarımızı faturalarını ödeyemez hale getirip ocağının ateşini söndürmenizi kastetmemiştik. Siz ve bir avuç yandaşınız lale devri yaşarken halkımız hayatta kalma savaşı veriyor. Her yerden hırsızlık, yolsuzluk haberleriniz gelirken bu kanaatkar millet artık sizi doyurmaya yetemiyor. Malum çete şirketlerinin milyonlarca lira vergi borçlarını tek kalemde silerken garibanın sırtına yük üstüne yük, dert üstüne dert bindiriyorsunuz. Milletin ekmeği yok, kalmadı! anlayın artık. Halkın dermanı kalmadı” diyerek zamlara tepki gösterdi.

“Gece yarısı zam bombardımanlarını bu ülkenin normali yaptınız” diyen Ertürk:
“Bütün mal ve hizmetin temel girdisi olan elektrik ve doğalgaza zam demek aynı zamanda buna bağlı olarak iğneden ipliğe, ulaşımdan gıdaya her şeye gelecek yeni zamların habercisi olarak apaçık karşımızda dururken bu zamları derhal geri çekmelisiniz. Vatandaşı hayat pahalılığıyla yeterince boğdunuz, bari bir nefesi çok görmeyin” dedi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri