Bayram tedbirleri üst seviyede alındı

Bayram tedbirleri üst seviyede alındı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Bayram izni boyunca trafik tedbirlerimiz devam edecek. 
 
Vatandaşlarımızın Kurban Bayram süresince güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak ve meydana gelecek olan trafik kazalarını azaltmak amacıyla, Aksaray Emniyet Müdürlüğünce 17-27 Ağustos 2018 tarihlerinde mevcut trafik tedbirlerine ek tedbirler alınarak güvenli trafik ortamının sağlanacağı değerlendirilmektedir.
 
Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen Trafik kazaları incelendiğinde bu kazaların önemli bir bölümünde hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme sürelerin ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte bunları önlemek için radarla hız denetimleri başta olmak üzere denetimler sıklaştırılacaktır.
 
Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerin yoğunlaştığından uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri istenecek bu sayede sürücülerin uyku ve yorgunluğu bir nebzede olsa giderilmeleri sağlanacaktır.
 
İlimizde faaliyet gösteren MOBESE kameraları ve DRONE ile yapılan denetimde özellikle emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu ile görüşme vb. kural ihlalleri üzerinde denetimlerin sıklaştırılacaktır.
 
Emniyet kemeri, aşırı hız, cep telefonu kullanımıyla ilgili broşürler uygulamalarda ekiplerimizce dağıtılacaktır.
 
İl genelinde Kurban Bayramı tatili süresince 11 Sivil ekip, 277 Resmi Ekip, 33 Motorize Ekip olmak üzere toplam 525 Personel ile görev yapılacaktır.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri