Bedeni küçük savaşı büyük! Minik Yüsra lösemi ile savaşıyor

Bedeni küçük savaşı büyük! Minik Yüsra lösemi ile savaşıyor

Bedeni küçük savaşı büyük! Minik Yüsra lösemi ile savaşıyor

Küçük yaşında annesini kaybeden, babasının terk ettiği ve teyzesinin himayesinde olan 6 yaşındaki küçük kız, lösemi ile savaşıyor. 


Filmlere dizilere konu olacak dram dolu hayatı ile lösemiyle savaşan Yüsra M. İsimli küçük kız yardımseverleri bekliyor. Küçük Yüsra’nın annesi doğum esnasında hayatını kaybetti. Babası ise üç günlükken kızını terk ettikten sonra eşinden ayrı yaşayan ve iki çocuğuna tek başına bakan teyzesi Züleyha M., 3 günlükken Yüsra’yı yanına aldı. Yüsra M. kan kanseri olarak bilinen Lösemi hatalığına yakalandığında Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 18 yaşından küçükler için ücretsiz tedavi imkanıyla tedavi olmaya başladı. 

 

Aksaray’da  Hayra Doğru Derneği tarafından da ihtiyaçları karşılanan Yüsra M.’nin tedavisi eğer Aksaray dışında olması gerekirse, tedavi masraflarını mevsimlik çalışan teyzesi Züleyha M. karşılamak zorunda. Fakat Züleyha M. kazandığı para ile kendi çocuklarına bile zor bakabildiğini söylüyor.


Küçük Yüsra M. hayatın tüm dramlarını küçük yaşta yüklenmesine rağmen yüzünde gülümseme hiç eksilmiyor. Şimdi Yüsra M. yardımseverlerin desteğini bekliyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Hayra doğru Derneği Başkanı Uğur Abay; “küçük Yüsra’nın durumunu öğrendiğimizde acil kodu ile yardımına koştuk, Küçük kızın ihtiyaçların ve Teyzesi Züleyha M. nin evinin ihtiyaçlarını tespit ederek giderdik. Şimdilik Aksaray eğitim ve Araştırma hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi görüyor ama şehir dışına sevk edilmesi gerekirse tedavi masrafları daha da artacak. Tedavisi için 11 Bin ve 22 Bin TL tutarında iki ilacının devlet tarafından karşılanacağını öğrendik eğer aksi bir drum olursa hayırseverler tarafından bu tedavi masrafın da karşılamaya hazırız. Yüsra’ya kendi çocuğumuz gibi ilgili olmaya çalışmak insanın görevimizdir. Hayırseverlerin acil ihtiyaçlar için bizi takip etmesi ve elinden gelen yardımı yapmalarını temenni ediyoruz.” dedi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri