Belediye Başkanı Dinçer'den II. Kılıçarslan Hanı müjdesi

Belediye Başkanı Dinçer

Belediye Başkanı Dinçer'den II. Kılıçarslan Hanı müjdesi

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’DEN II. KILIÇARSLAN HANI MÜJDESİ
 


 

BAŞKAN DİNÇER, “ŞEHRİMİZİN KİMLİĞİNİ, KÜLTÜRÜNÜ VE DEĞERLERİNİ BİLİYORUZ”
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projelerini belirlerken halkın beklenti ve ihtiyaçlarının yanında şehrin kimliği, kültürü ve değerlerini göz önüne aldığını söyledi. Bu düşünceden yola çıkarak hazırladığı II. Kılıçarslan Hanı projesini işaret eden Belediye Başkanı Dinçer, “Şehir tarihimizde izi olan Selçuklu Hükümdarı Sultan II. Kılıçarslan’ın ismini yeni yapacağımız han projesinde yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Yüzyılında Gerçek Belediyecilik sloganıyla açıkladığı projeler halkın nezdinde büyük beğeni topladı. Aksaray’da kentsel dönüşüm başta olmak üzere imar planı revizyonu, yenilenebilir enerji tesisleri, altyapı da asbest boru değişimi, atık toplama ve katı atık tesisleri gibi bugüne kadar birçok ilklere ve yapılamaz denilen pek çok projeye öncülük eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni döneminde bu hizmet politikasından taviz vermeden çalışmalarını sahaya yansıtacak. Halkın başkandan beklentisi bu yönde. Başkan Dinçer’in kentin ticari, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını gözeterek açıkladığı projeler ise kamuoyunda büyük beğeni topladı.  
 


 

ŞEHRİMİZİN KALBİNE II. KILIÇARSLAN HANI İNŞA EDİYORUZ  
 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yeni döneminde vaat ettiği projeler arasında yer alan II. Kılıçarslan Hanı projesi herkeste merak uyandırdı. Şehir merkezinde yer alan eski adıyla Tedaş binası olarak bilinen alanda hayata geçecek proje ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Dinçer, “Hayata geçireceğimiz bu proje şehir merkezimizde yer alıyor. Tedaş binasının bulunduğu alan. Bu binamız ile çevresindeki eklenti yerlerini de bu projeye dahil ettik. Tedaş ile mülkiyet görüşmelerimiz tamamlandı. Süreç devam ediyor.
 


 

Allah nasip ederse Tedaş binasının bulunduğu alanda şehrimizin tarihi yapısından yola çıkarak Aksaray’ın tarihini yansıtacak modern mimariye sahip bir han inşa ediyoruz. Projenin hayata geçeceği alanda çevre esnaflarımızla görüşme sağladık. Bu bölgeyi dönüştürerek yenilemeyi planlıyoruz. Aksaray’ımıza hizmetleriyle büyük katkı sağlayan, şehrimizin adeta simgesi olan Sultan II. Kılıçarslan Han’ın ismini de bu handa yaşatmayı planlıyoruz.
 


 

Bu projemiz içerisinde kapalı otopark, geniş avlusunda da yeme içme mekanları ve alışverişlerin yapıldığı işyerleri olacak. Bu bölgeye hareketlilik ve canlılık katacak. Bu projemiz başarı, geçmiş adımlarımızın yanında geleceğe yönelik kararlarla ölçülür diyoruz. İkinci dönemimizde de halkımızdan aldığımız güç ile şehrimizi daha da ileriye taşıyacak projelere imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri