Bilim ve teknoloji dolu festival büyük bir coşkuyla tamamlandı

Bilim ve teknoloji dolu festival büyük bir coşkuyla tamamlandı

Bilim ve teknoloji dolu festival büyük bir coşkuyla tamamlandı


 

BİLİM VE TEKNOLOJİ DOLU FESTİVAL BÜYÜK BİR COŞKUYLA TAMAMLANDI
 


 

BAŞKAN DİNÇER “GENÇLERİMİZİ BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE BULUŞTURDUK”
 


 

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi öncülüğünde TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğinin katkı ve destekleriyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen Aksaray Bilim Festivali büyük bir coşkuyla tamamlandı. 100’ü aşkın ulusal ve uluslararası teknoloji ve bilim firmasının stant açarak yerli ve milli teknoloji ürünlerinin sergilendiği ve 200 bilimsel ve etkinlik çadırının yer aldığı festival, Aksaray’dan ve farklı şehirlerden on binlerce bilim meraklısına ev sahipliği yaptı.
 


 

Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı Bilim Merkezine ait festival alanında 15 Eylül tarihinde başlayan 2. Aksaray Bilim Festivali, dolu dolu geçen 3 günün ardından sona erdi.
 


 

Bilim ve teknoloji meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği Aksaray Bilim Festivali, 3 gün boyunca dolu dolu geçti. Festival alanında yer alan 200 Dene-yap ve etkinlik çadırlarında farklı bilimsel deneyler, yarışmalar yapıldı. Her yaşa uygun etkinlik ve aktivelerin yer aldığı festival alanında hava gösterileri, bilim şovları, keşif oyunu, F1 simülasyonu, eğitici atölyeler, sergiler, sahne gösterileri yapıldı.
 


 

YERLİ VE MİLLİ HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
 

Savunma Sanayi Başkanlığı bünyesinde geliştirilen ve TSK envanterine dahil edilen yerli askeri zırhlı araçlar ilk kez Aksaray Bilim Festivalinde yer aldı. Milli hava savunma füze sistemi olan Hisar-0, taktik tekerlekli askeri zırhlı araç Ejder Yalçın ve askeri zırhlı personel taşıyıcı Vuran ve askeri teçhizatlar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Yerli ve milli savunma envanterine dahil edilen diğer araç ve gereçleri inceleyen meraklılar, polis ve jandarma personelleri ile bol bol fotoğraf çektirdi. Jandarma atlı birliği, arama ve tarama faaliyeti yapan eğitimli narkotik köpeklerin gösteri festivale renk kattı. Eğitimli köpeklerin gösteri festivale gelenlerden tam not alırken atlı birliklerin gösterisi alkışlar eşliğinde gerçekleşti.
 


 

FESTİVALİMİZ 3 GÜN BOYUNCA DOLU DOLU GEÇTİ  
 

Bilim ve Teknoloji odaklı kültür, sanat, sporun yer aldığı Aksaray Bilim Festivali, dolu dolu etkinliklerin yapıldığı 3 günün ardından sona erdi. Festivalde bu yıl farklı olarak ilk kez proje ve girişim yarışmaları da düzenlendi. Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösteri Timinin gösterisi ile başlayan festival, 3 gün sonunda Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi Solo Türk’ün gösterisi ile tamamlandı.  
 


 

Aksaray Bilim Festivaliyle gençlerin bilim ve teknoloji ile buluştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Festivalimizin asıl amacı toplumda teknoloji farkındalığı oluşturmak, gençleri bilim ve teknolojinin yenilikleriyle buluşturmaktı. Bilim Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz festival bunu başardık. Hatta çocuk yaştaki minik yavrularımız, teknoloji ve bilime yönlendirilmiş oldu.  
 


 

3 gün boyunca süren festivalimize şehrimiz başta olmak üzere çevre illerden binlerce ziyaretçi geldi. Burada yerli ve milli teknoloji hamlesi bünyesinde geliştirilen yerli savunma sanayi araçlarımız tanıtıldı. Festival alanında kurduğumuz 200 etkinlik çadırında, bilime meraklı gençlerimiz deneyler ve bilimsel çalışmalar yaptı. Dene-yap atölyelerimizde minik yavrularımız yetenek ve beceri kazandıran birçok etkinliğe katıldı. Çocuklarımızı teknoloji ve bilime yönlendirmek için etkinlikte yaptığı ürünleri kendilerine kalmalarını sağladık. Bunun yanında ‘Proje ve Girişim Yarışması’ düzenlendik. Bu yarışmamız yoğun ilgi gördü ve birçok proje değerlendirmeye katıldı” dedi.
 


 

BİLİM FESTİVALİMİZ BU YILDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Bilim Festivalinin bu yılda yoğun ilgi gördüğünü söyleyerek “Aksaray’ımız, ülkemiz genelinde Bilim Festivali düzenleyen 3 şehirden biri. Bu anlamda birçok şehrin önüne geçtik. TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğimiz festivalimizin yürütücülüğünü üstlendi. Festivalimize Milli Savunma Sanayimizin önemli firmaları stant açtı.  
 


 

Festivalimiz, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördü. Festivalimize destek ve katkılarından dolayı TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal bey nezdinde tüm çalışanlarına, Aksaray Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu beye ve desteklerinden dolayı milletvekillerimize teşekkür ediyorum.  
 


 

Ayrıca festivalde bizleri yalnız bırakmayan ziyaretçilerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda çok daha güzel bilim festivallerini hep birlikte düzenleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Festivalimizin şehrimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri