Bizler için 24 saat görev başındalar

Bizler için 24 saat görev başındalar

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray ilinde etkisini gösteren kuvvetli kar yağışı ve buzlanma kazalarıda beraberinde getirdi.

Etkisini gösteren kar yağışı,soğuk havayla birlikte yolların adeta buz pistine dönmesine neden oldu. Sabah saatlerinde işyerlerine gitmek üzere araçlarıyla evlerinden çıkan çok sayıda sürücü, kayganlaşan yollarda kaza yaptı. Şehir merkezi ve Karayollarında gün içerisinde 10´un üzerinde kaza meydana gelirken, bu kazalarda ise can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi..Yayalarda buzlanan kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti.Aksaray Belediyesi ekipleri buzlanan yollar ile kaldırımlarda  tuzlama çalışması yaptı.Karayolları ekipleri devam eden kar yağışına rağmen 7/24 görev başında anayollar,belde ve köy yollarında kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

AFAD ekipleri 24 saat vatandaşın hizmetinde

Aksaray AFAD İl Müdürlüğü Ekipleri İl Müdür Cezmi Türkmen´in Başkanlığında 3 teknisyen, 7 gönüllü personel, 4 afet yönetim merkezi, 112 acil çağrı merkezi ve 1 koordinasyon sorumlusu yönetici olmak üzere 16 personel ile Ekipler olumsuz kış şartları nedeniyle ile 24 saat görevi başında vatandaşların hizmetindeler.

112 ekipleri ulaşılamayan yerlere paletli ambulans ile hizmet veriyor

 
Olumsuz hava şartlarında ulaşımı güçleşen köy ve kasabalardan gelen vakalara, 112 Ekiplerimiz sağlık yardımı götürmeye devam ediyor. Paletli ambulanslarla vakaya hızlı bir şekilde ulaşılarak hastaların Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanıyor.
 
 


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri