Bölge Trafik ve Şehir İçi Trafik Denetleme ekiplerinin denetimleri aralıksız devam ediyor

Bölge Trafik  ve Şehir İçi Trafik Denetleme  ekiplerinin denetimleri aralıksız devam ediyor

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Bölge Trafik Denetleme ve Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaz tatilinin bitmesi ve okulların başlaması ile özellikle okullarımızın bulunduğu yol güzergâhlarında yapılan denetimler sonucunda; 18.329 araç ve sürücüsü, 301 okul servis ve sürücüsü kontrol edilmiş, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ?Ticari amaçla yük ve yolcu taşımak, Emniyet Kemeri takmamak, Taşıma sınırının üstünde yük taşımak,  Hız sınırlarını ihlal etmek, Trafik sigortası ve araç muayenesi bulunmayan araçlara, Sürücü belgesiz araç kullanmak ve kullandırmak, Alkollü araç kullanmak? ihlallerini gerçekleştirdiği tespit edilen 5.558 araç ve sürücüsüne 2.409.878 TL. (İkimilyon Dörtyüzdokuzbin Sekizyüzyetmişsekiz TL) Trafikidari para cezası uygulanmıştır.

Alkollü araç kullanmaktan 45 araç sürücüsünün, 100 ceza puanı doldurmaktan sağlık şartlarından dolayı sürücü belgesine geçici olarak el konulmuştur.

Yapılan denetimlerde toplam 263 araç trafikten men edilmiş, 145 tanesi otoparka çekilmiş, 118 araç ise eksikliklerini gidermek üzere uygulama noktasında geçici izin belgesi düzenlenerek araç sahibine veya sürücüsüne teslim edilmiştir.

Şehir içi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde toplam 98 yaralanmalıtrafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 250 kişi yaralanmış, ölümlü kaza meydana gelmiş bu kazalarda 8 kişi EX olmuştur.

İlimizde kurulu bulunan KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) merkezinden trafik denetimleri sürdürülmektedir. MOBESE kameralarından yapılan denetimlerde; ters yöne giren,  kırmızı ışık ihlali yapan, hatalı park eden, araç kullanırken telefonla görüşme yapan ve emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 192araca 27.226 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Aksaray Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ, ?suç ve suçluyla mücadelemiz, evrensel ve insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duygusuyla, yenilikçi, akılcı ve sistematik çağdaş çalışma anlayışı içerisinde, kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde kullanarak yasaların tanıdığı sorumluluklar çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir?  şeklinde açıklamada bulunmuştur.

 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri