Caniler Her Yerde | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Caniler Her Yerde | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Ağaçören´de 1´i Yavru 2 Köpek Zehirlenerek Öldü

ÖZEL HABER | AJANS AHA

Aksaray Merkez Ağaçören ilçesine bağlı Kütüklü köyünde 1´si yavru 2 köpek kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce acımasızca zehirlenerek öldürülürken, 1 yavru köpek ise Aksaray Hayvan Severler Derneği tarafından tedavi için Aksaray´a getirildi.

Olay; Aksaray Merkez Ağaçören ilçesine bağlı Kütüklü köyünde meydana geldi. Çetin kış şartlarında doğada beslenmek ve barınmak için çabalayan sokak köpekleri köyde yaşayan Hayvan Sever vatandaş Dudu Kütük Tarafından bakılıyor ve besleniyordu. Sabah saatlerinde köpeklerin 2´sinin hareketsiz olduğunu anlayan hayvan sever Dudu Kütük isimli vatandaş köpeklerin öldüğünü tespit etti. Aksaray Hayvan Severler Derneği (AKHAYKOR) Başkanı Ebru Ateşağaoğlu´na bilgi verdi.

Dernek Heyeti Kütüklü Köyüne Gitti

AKHAYKOR Derneği Başkanı Ebru Ateşağaoğlu ve dernek üyeleri Ağaçören ilçesine bağlı Kütüklü köyüne giderek yerinde inceleme de bulundu. Zehirlenerek öldürülen anne köpek köylüler tarafından öğle saatlerinde gömüldüğü iddia edilirken, ölen yavru köpeği de dernek üyeleri toprağa verdi. Zehirlenmeden sağ olarak kurtulan ancak can çekişen yavru köpek ise AKHAYKOR Dernek Başkanı Ebru Ateşağaoğlu tarafından Aksaray´a getirilerek veteriner hekim tarafından tedavi altına alındı.

Dernek Başkanı Ateşağaoğlu Köy Muhtarı İle Görüştü

AKHAYKOR Derneği Başkanı Ebru Ateşağaoğlu yaralı olarak kurtarılan yavru köpeği de beraberindeki heyet Kütüklü köyü Muhtarı Rafet Bilecan ile görüştü. AKHAYKOR Dernek başkanı Ateşağaoğlu; ?Hayvanlarında insanlar gibi doğa da yaşama hakları vardır. Bu köyde yaşanan vahşetin sayısı iki oldu. Dinimizde bile Hayvanların yaşama hakkı olduğuna dair ayetler, ülkemiz yasalarında ise Hayvan Haklarının olmasına rağmen bu yasaları yok sayarak savunmasız hayvanların her ne sebep olursa olsun vahşice öldürülmesine karşı olmalıyız. Bu olayı yapanları şiddetle kınayarak yetkilerden bir an önce bunu yapan insanlık dışı katillerin bulunmasını istiyoruz. Bunun adı Cinayettir. Bunun adı katliamdır. Bu bir insanlık suçudur. Bu hayvanların hiç kimseye zararı yoktur. Hatta burada bulunan hayvan sever Dudu Hanım bizzat kendi besliyor bu hayvanları. Bu hayvanlar kime ne yaptı da böyle vahşice öldürüldü? diyerek tepkisini dile getirdi.

Yavru Garip Barınak´a Teslim Edildi

AKHAYKOR Derneği Başkanı Ebru Ateşağaoğlu tarafından özel bir veterinere götürülen ve Hayvan Severler tarafından ?Garip´ ismi verilen yavru köpek tedavisinin ardından barınak´a teslim edildi.

 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri