Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,"TOKİ Aksaray´a ilk etapta 500 konut yapacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi incelemeler ve esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere geldiği ilimizde önemli açıklamalarda bulundu.Bakan Kurum Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı TOKİ 50000 konut projesi hakkında bilgiler verdi.,
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,Aksaray Valiliği 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda Vali Ali Mantı,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Milletvekilleri ve kamu kurum müdürleri tarafından  karşılandı.
 
/resimler/2019-3/20/1537466210023.jpg
Bakan Kurum,ilk olarak Aksaray Valisi Ali Mantı´yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonu´nda Vali Ali Mantı ve kurum müdürleri ile geniş kapsamlı istişare toplantısı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıklamasında  Aksaray´la ilgili projeleri anlattı. Aksaray´ın kentsel dönüşümünün hızla yapılacağını belirten Bakan Kurum, katı atık tesisinin yerinden kaldırılacağını, 15 kilometre bisiklet yolu yapılacağını ifade etti.Bakan kurum ayrıca vatandaşların merakla beklediği Aksaray´a yapılacak olan TOKİ konut projesinden bahsederek,Aksaray´a ilk etapta 500 konut yapılacağı müjdesini verdi.
 
/resimler/2019-3/20/1538190429457.jpg
 
 
Bakan Kurum, Denizli´de yaşanan 5.5 büyüklüğündeki deprem hakkında da bilgiler vererek, "Ülkemizde bir deprem yaşandı. Denizli ilimizde Acıpayam ilçemizde olan depremin büyüklüğü 5.5 şiddetinde. Ekiplerimiz acilen olay bölgesine gittiler. Hem AFAD hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerimiz şu an olay yerinde tespitlerini yapıyorlar. Hamdolsun hiçbir can kaybımız yok. 3 tane yaralımız var. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tabii, bu depremler kentsel dönüşümün ülkemiz için en önemli gerçeği olduğunu bir kez daha gösteriyor. O yüzden bizim yerel yönetimler ile Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak önceliğimiz bundan sonraki süreçte 81 ilde bütün riskli alanlarda bu kentsel dönüşüm sürecini hızlı ve kararlı bir şekilde işletmek. Yılda 300 bin konut yapmak sureti ile önümüzdeki 5 yıllık süreçte 1,5 milyon konutu yaparak deprem riski altındaki bu vatandaşlarımızı biran önce bu durumdan kurtarmak istiyoruz. Ben tekrar Denizli Acıpayam´daki kardeşlerimize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu depremlerden ders almak sureti ile de kentsel dönüşümü hızlı ve kararlı şekilde yürüteceğimizi buradan ifade ediyorum" dedi.
 
/resimler/2019-3/20/1539463712252.jpg
 
 
Bakan Kurum, yapılan toplantının ardından protokol üyeleriyle birlikte esnaflara ziyarette bulundu. 


Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri