CHP Heyeti yeni hastanede incelemelerde bulundu

CHP Heyeti yeni hastanede incelemelerde bulundu

Başkan Koçak,"Keşke düşünüp taşınsaydınız"

?KEŞKE DÜŞÜNÜP TAŞINSAYDINIZ!?
 Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasında incelemede bulunan CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak, Merkez İlçe Başkanı Nazife Küçük, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca ve yönetim kurulu üyeleri,  hastaların, sağlık çalışanların sıkıntılarını dinlediler  ve "Sağlıklı bir hizmet için, yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesi gerektiğini"  vurgulayarak  yetkilileri göreve davet ettiler.
 CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi  yeni binasında ulaşım sıkıntısı giderilmemiş, çevre düzenlemesi  yapılmamış, otopark alanları tamamlanmamış ve yetersiz , randevu sistemi çalışmıyor ,  tabela ve yönlendirme levhaları eksik ve yetersiz , sıramatik ve elektronik sistemler arızalı , bir kısım lavabo ve bazı tuvaletler bozuk ve kullanılmıyor , üst kattan su sızıntıları var , bazı polikliniklerde pencere yok , hastane zemini 3.sınıf malzeme ile yapılmış ve mikrop tutmaya elverişli , hastane tavanı çökmüş , mevsim kış olmasına rağmen ağır bir koku var , acil servis ile yoğun bakımın aynı bölgede olması sağlıklı bir hizmet açısından sorunlu , bu bölgede oluşan kalabalık hastalarla sağlık çalışanları arasında sıkıntı yaşanmasına ve kargaşaya neden oluyor . Doktorların bir kısmının tıbbi sekreteri yok  bu eksiklik doktor ve hasta arasında sıkıntılar yaşanmasına sebep olabilir. Sterilizasyonla ameliyathane aynı katta ve yan yana olması gerekirken farklı katlarda yer almış , acil ameliyatlar dışında koşulların hijyenik olmaması nedeniyle ameliyat yapılmıyor. Röntgen çeken personelin dinlenme odası yok, röntgen olmadığı anlarda bile radyasyonik bir ortamda kalmaya devam ediyorlar, bu durum çalışan sağlığı açısından sakıncalı. Yeterli güvenlik görevlisi yok. Bir tarafta inşaat bakım, onarım devam ederken bir taraftan sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor.
 Sağlık Bakanlığı yayınladığı genelgelerde ? çalışma koşullarının iyileştirilmesi, dinlenme odaları, mutlu personel, mutlu halk? gibi kavramlardan bahsederken, ve bu kadar sorun varken, hiçbir hazırlık ve organizasyon yapılmadan neden alelacele 29 Ekimde bu hastane açıldı?  
 Yaz aylarında da şu an hissedilen kokunun ağırlaştığını varsayarsak bunun çalışan personel üzerinde motivasyon ve verim  kaybına , yine personel ve hastalar üzerinde psikolojik sorunlara  neden olmayacak mıdır?
 Ayrıca, ek binanın tamamlanması ile birlikte yaklaşık 300 milyona mal olacak ve şuan ki mevcut  hastaneden sadece 88 yatak fazla olacak bir hastaneye bu kadar para gömmek hangi aklın eseridir, kaynaklarımız bu kadar bol mudur ?
 Hastane yerinin yanlış olduğu noktasında nerdeyse tüm Aksaray kamuoyunun birleştiği bir alanın tercih edilmesinde bizim ve kamuoyunun henüz bilmediği hangi kriterler referans alınmıştır? Aksaray kamuoyu bu sorunların cevaplarını merak etmektedir. Polemiklerin bir an önce bitirilmesi için bu sorunların çözülmesine ve bu soruların cevaba ihtiyacı vardır. Aksaray kamuoyu yetkililerin bu konularda açıklama yapmasını bekliyor.
 
RAMAZAN KOÇAK
CHP AKSARAY İL BAŞKANI


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri