CHP adayı Pelinsu Yıldırım Demir'den gençlere ücretsiz düğün salonu müjdesi

CHP adayı Pelinsu Yıldırım Demir

CHP adayı Pelinsu Yıldırım Demir'den gençlere ücretsiz düğün salonu müjdesi

PELİNSU YILDIRIM DEMİR’DEN GENÇLERE ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ!

Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Ankara Caddesi esnafını ziyaret ederek beklentilerini ve şikâyetlerini dinledi. Yıldırım Demir yapmış olduğu görüşmelerde, mevcut Aksaray Belediyesi yönetiminin şehirdeki belediyecilik ihtiyaçlarını karşılamadığı ve hayat pahalılığının arttığı yönündeki şikâyetlerin ön plana çıktığını söyledi.

 

 

“Gençlerimizin Düğün Masrafları Altında Ezilmesini İstemiyoruz “

Pelinsu Yıldırım Demir ziyaretleri sırasında görüştüğü bir gencin, CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir’e “ hayat çok pahalı. Nişanlıyım ve 5. ayda düğünüm var. Beyaz eşya, mobilya gibi ihtiyaçları nasıl karşılayacağız bilmiyorum. Düğün salonu için 150 Bin lira istediler. Nasıl karşılarız bilmiyorum. Biri bana bu işin bu kadar masraflı olduğunu söylese evlenmeye yanaşmazdım” demesi üzerine Pelinsu Yıldırım Demir hazırladığı projeler arasında yer alan belediye düğün salonundan bahsetti. Yıldırım Demir “ biz gençlerin evlilik gibi güzel bir olayı yaşarken masraflar altında ezilmesini istemiyoruz. Bu yüzden projelerimiz arasında belediyeye bir düğün salonu yapmak var. Biz yönetime geldiğimizde, evlenecek gençlerimiz artık kara kara düğün salonu masrafını düşünmeyecek. Bizim belediye başkanlarımızdan bunu hayata geçirenler var. Bunu yapmak o kadar da zor değil. Yeter ki yapılmak istensin” diyerek gençlere düğün salonu müjdesi verdi.

 

 

"Aynı Sokaklarda, Aynı Korkuyla Yürüyoruz"

Sosyal belediyecilik projelerine ağırlık vereceklerini belirten Yıldırım Demir, gençler için kültür, sanat, spor aktiviteleri ve eğlence alanları oluşturacaklarını ifade etti. Ayrıca, kadınların güvenliği için yürüyecekleri güvenli cadde ve sokakların oluşturulması gerektiğini vurguladı. Yıldırım Demir esnaf kadınlara, "Eminim sizlerle birçok kez aynı sokaklarda, aynı his ve korkularla yürümüşüzdür. O yüzden sizin güvenli caddeler konusundaki beklentilerinizi bir kadın olarak en iyi ben anlarım. Aksaray’da yaşayan bir genç olarak kafeler caddesine sıkışıp kalmanın, sosyalleşecek bir yer bulamamanın ne demek olduğunu en iyi ben anlarım. Bir harita yüksek mühendisi olarak bu şehrin yapılaşması ve altyapısındaki eksikleri ve yanlışları en iyi ben anlarım" diyerek, vatandaşlarla aynı sorunları yaşadığı için çözümler üretmek için çok istekli olduklarını söyledi.

 

 

“Yıl 2024 Halen Merkeze Yakın Doğalgazı, Kanalizasyonu Olmayan Mahalleler Var”

Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray'da halen doğalgaz olmayan mahallelerin varlığına dikkat çekerek, altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve vatandaşların hak ettikleri yaşam standardına kavuşmaları gerektiğini vurguladı. "2024 yılında hala doğalgazı olmayan mahallelerimiz var, halen kanalizasyonu olmayan evlerinin yanına foseptik çukuru açıp, çocukları o çukura düşmesin diye foseptik çukuru üzerini örtmeye çalışan insanlarımız var. Büyük şehirlerde olmayan yoğunlukta hiçbir çözüm aranmayan trafiğimiz var, halen otopark sorunumuz var. Hepsini geçtim, musluklardan su içemediğimiz bir Aksaray’ımız var. Görüyoruz ki mevcut yönetim en insani ihtiyaçlara bile çözüm bulamamış" diyerek Aksaray’ın ne denli ihmal edildiğini vurguladı.

 

 

“Vatandaşın Gündemi Geçim”

Vatandaşların günlük geçim sıkıntılarına dikkat çeken Yıldırım Demir, "Vatandaşın gündemi seçim değil, geçim. Her geçen gün ekonomik yaşam koşulları ağırlaşıyor. İnsanlar açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm ediliyor. Bu nedenle, vatandaşların evine ekmek götürebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Gerek istihdam, gerekse de sosyal destekler konusunda da projelerimiz var. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Aksaray’ı mutlu insanların yaşadığı yeşil ve sağlam bir Aksaray haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Gençliğimiz var, arkamızda dinamik bir kadro var, mesleğimizden dolayı şehrin tüm ihtiyaçlarını görecek ve karşılayacak bilgimiz var" diyerek hizmete talip olduğunu belirtti.

 

“ Aksaraylı Hemşerilerim Değişim Diyor”

Yıldırım Demir son olarak, Aksaray'ın değişime ihtiyaç duyduğunu belirtti. "Nereye gitsek vatandaşların değişim isteğiyle karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımız, artık değişim gerektiğini dile getiriyor ve bu değişim için CHP'ye destek vereceklerini belirtiyorlar" şeklinde konuştu.

Aksaraylılar, Pelinsu Yıldırım Demir'in projelerini ve çözüm yollarını dinledikten sonra memnuniyetlerini dile getirdiler. "Sizi dinledik ya, artık yeniden içimizde bir umut yeşerdi. Tükenen umudumuz yeniden canlandı, 31 Mart seçimlerinde değişimi temsil eden bir adaya, size destek olacağız" şeklindeki sözleriyle Demir'e olan güvenlerini ifade ettiler.

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri