CHP İl Başkanı Ertürk: Sayın Başkan yönettiğin şehirde insanlar foseptik kullanıyor,haberin varmı?

CHP İl Başkanı Ertürk: Sayın Başkan yönettiğin şehirde insanlar foseptik kullanıyor,haberin varmı?

CHP İl Başkanı Ertürk: Sayın Başkan yönettiğin şehirde insanlar foseptik kullanıyor,haberin varmı?

ERTÜRK BELEDİYE BAŞKANINA SESLENDİ:
SAYIN BAŞKAN YÖNETTİĞİN ŞEHİRDE İNSANLAR FOSEPTİK KULLANIYOR HABERİN VAR MI?
 
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk belediye tarafından hala kanalizasyon alt yapısı yapılmamış Yeni Sanayi Mahallesi’nde 80 kişinin fosseptik çukuru kullandığını belirterek “Biz 2022 yılında vatandaşlarımıza yaşatılan bu rezillikten utanç duyuyoruz. Umarım Belediye Başkanı da utanç duyar ve sırça köşkünden çıkarak bu mahalleye gerekli hizmeti getirir” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç ve beraberindeki heyet ile birlikte Yeni Sanayi Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Aksaray Belediye binasına 3-4 kilometre uzaklıkta, kentin can damarı E 90 karayoluna sadece 50 metre uzaklıktaki vitrin konumunda bir mahalle olan Yeni Sanayi’de vatandaşların alt yapı sorunları yaşadığını dile getiren İl Başkanı Ertürk vatandaşlara yaşatılan bu eziyetten utanç duyduğunu kaydederek, “Aksaray'ın her mahallesini, sokağını gezerek sorunlarını tespit ediyoruz. Yeni Sanayi Mahallemiz E90 karayoluna 50 metre mesafede. Yani burası Aksaray'ın vitrini, görünen yüzü. Bu kadar göz önünde olan bir mahallede 80 kadar aile 2022 yılında kanalizasyon altyapısı olmadığı için foseptik çukuru kullanıyor” ifadelerini kullandı. 
 
“BURASI YAYLA DEĞİL…”
“Burası bir köy değil, yayla değil, yerleşim merkezine uzak bir mahalle değil” diyen Ertürk mahallenin sorunlarına dikkat çekerek, “Belediye binasına 3-4 kilometre, vilayet binasına 4 kilometre uzaklıkta bir mahallede 2022 yılında bu insanlar hala foseptik çukuru kullanıyor. 1 kilometre ötedeki lağımdan gelen koku mahalleliyi ciddi şekilde kötü etkiliyor. Sanayi Mahallesi'ne en son 25 yıl önce asfaltı atılmış hala onu kullanıyorlar. Şehrin vitrini olan mahallelerden birinde vatandaşların hala foseptik çukuru kullanmasından dolayı ben utanç duyuyorum. Yönetenlerin yüzü kızarıyor mu bilmiyorum. Onları vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum” açıklamalarında bulundu. 
 
“SIRÇA KÖŞKÜNDEN ÇIK VE OYLARIYLA SEÇİLDİĞİN MAHALLELERE GEL”
Muhtar ve vatandaşların Belediye Başkanına ulaşamadığı için sorunlarını anlatamamaktan şikayetçi olduğuna dikkat çeken Ertürk “Kıymetli Belediye Başkanımız sırça köşkünde olduğu için muhtarlarımız, vatandaşlarımız, hemşerilerimiz derdini anlatmak için kendisine ulaşamıyor” diyerek, “Sayın Belediye Başkanımızı bu mahallelere davet ediyoruz. Bir zahmet oylarıyla seçildiği vatandaşların yanına gelsin, muhtarlarımızı dinlesin. Sorunları dinlesin. En azından bir çözüm ve yatırım programı oluştursun. Ben iktidarda ve belediyede bir sorumluluğu olmayan bir yurttaş olarak, bu şehre sevdalı bir yurttaş olarak bu durumdan utanç duyuyorum" ifadelerini kullandı. 
 
"ŞEHRİN ANA BULVARLARINI HER YIL KAZDIRMAYI BIRAK DA KENAR MAHALLELERE DÖN BAK"
 
“Belediye Başkanımıza çağrı yapıyorum” diyen Ertürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradaki amacımız siyaset yapmak değil. Amacımız vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, dile getirmek, onların sorunlarına çözüm üretmektir. Sadece Yeni Sanayi Mahalle değil bu sorunları yaşayan. Hemen yanımızda Yenimahalle var aynı şekilde. Birçok mahallede aynı sorunlar devam ediyor. Şehrin en işlek caddelerini temmuz, ağustos ayında kazıp kazıp yeniden yaparak belediye başkanlığı yapılmaz. Belediye başkanlığının temel şartı şehrin geri kalmış mahallelerini pozitif ayrımcılık uygulayarak o mahalledeki sorunları çözmektir. Sayın Belediye Başkanımızı Yenimahalle, Sanayi, Zafer, Somuncu Baba mahallelerine davet ediyorum. Bu mahalleler hizmet bekliyor, hizmete aç ve bunu yapacak olan kişi de Aksaray belediye başkanlığı koltuğunda oturan Sayın Belediye Başkanıdır.” 
 
"MUHTARLAR BELEDİYE BAŞKANIYLA RANDEVUSUZ GÖRÜŞEBİLMELİ" 
Muhtarların belediye başkanıyla görüşmek istediğini ancak randevu alamadıklarını söyleyen Ertürk, “Hangi konumdaki belediye başkanı olursa olsun; belde belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, hangisi olursa olsun o kentteki mahalle muhtarları, belediye başkanıyla randevusuz görüşebilmeli, ona ulaşabilmeli. Birçok muhtarla yan yana geliyoruz. ‘Belediye başkanından randevu alamıyoruz’ şikayetlerini çok muhtardan duyuyoruz. 48 mahalle muhtarı var. Ayda 1 kez görüşmek için bile zaman ayıramıyorsanız Aksaray belediye başkanlığı gibi onurlu bir görevde oturmanızın gereği yok Sayın Belediye Başkanı. 2022 yılında E90 karayoluna 50 metre uzaklıktaki bir mahallede hala foseptik çukuru kullanılmasından ben utanç duyuyorum. Umarım siz de utanç duyar ve bu sorunu bir an önce çözersiniz” diye konuştu.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri