Çocukların parmakları artık delinmeyecek

Çocukların parmakları artık delinmeyecek

Aksaray'da şeker hastası çocuklara sensörlü şeker ölçüm cihazı dağıtıldı

Aksaray Valiliği öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde hazırlanan ‘Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’ kapsamında, Projeye destek sağlayan Eroğlu Holding tarafından ilk etapta hibe edilen 110 okuyucu ile 2860 adet sensor hak sahiplerine dağıtıldı.

Aksaray Valisi Hamza  Aydoğdu; Tip1 Diyabet hastalığında çocuklar ve ailelerinin zor bir süreçten geçtiğini, çocuklarda erişkinler gibi tek doz insülin yapılmadığını, minik ellerin  her gün 4-5 defa delinerek ölçüm yapılıp insülin vurulduğunu söyledi.

Vali Aydoğdu: ‘Çocuklarımızın elleri kanamayacak,  artık acı çekmeyecekler’

Tip1 Diyabet hastası çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı verilmesi ile ilgili hazırlanan projeye Eroğlu Holding tarafından önemli destek sağlandığını hatırlatan Vali Aydoğdu;  Projeye destek vereceğini açıklayan Eroğlu Holding ile 2021 yılı sonunda imzalanan cihaz hibe protokolünün ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile temin edilen cihazların ailelere teslim edildiğini; çocukların sensörlü cihaz ile ellerini her gün acıtmadan ölçümlerini yapabileceklerini ifade etti.

Bu projenin çok anlamlı bir iyilik hareketi olarak ortaya çıkmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu; “Çocuklarımız daha önce her gün acı çekerek bu ölçümleri yapmak zorunda kalıyordu Onlarla beraber ailelerimizde bu acıyı hissediyordu. Bu acıları bir daha hissetmeleri için Tip1 Diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz ölçüm cihazları ailelerimize dağıtıldı. Hazırlanan bu projeye çok anlamlı katkı ve destek sağlayan hayırseverimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın elleri kanamayacak, artık acı çekmeyecekler’ dedi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri