Çömlek ustalarımızı yetiştiriyoruz

Çömlek ustalarımızı yetiştiriyoruz

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

ÇÖMLEK USTALARIMIZI YETİŞTİRİYORUZ.
 
Güzelyurt ilçesinde vakıftan yardım alanlar için "balık tutmayı öğretme" formülü uygulanacak  yöreye değer katacak olan  ve Gelveri Testisi adıyla bilinen  Çömlekçilik meslek olacak.
 
/resimler/2019-9/9/0702404691930.jpg
 
 İlçe Kaymakamı Muhammet TUGAY İlçede Çömlekçiliği  yeniden canlandırmak için yaptığı  proje ile Güzelyurt İlçesinde ´çömlekçiliği´ yaygınlaştırmak ve yeni istihdam kolları  oluşturmak  amacıyla, Güzelyurt Sosyal Yardımlaşma  Vakfından  destek alan vatandaşlara çömlek yapımını  öğrettirmek istiyor. 
 
/resimler/2019-9/9/0704115787438.jpg
 
Kaymakamın uyguladığı formüle göre çömlekçilik yaparak ailesinin geçimine  katkı  sağlaması karşılığında  başvuru yapan her vatandaşa  ´Gelir Getirici Projeler´ kapsamında  15.000 TL ye kadar maddi destek sağlanacak. 
 
 
Konuyla ilgilenen vatandaşlar Ayrıntılı bilgi  ve detaylı  açıklama  istemesi halinde  İlçe Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı  Müdür V. Mehmet EMEKLİ den gereken bilgileri alabilecekler.
 
 
 Mahalli meslekleri canlandırmak  suretiyle hem Gelveri Testisi ismi ön plana çıkmış olacak hem de gelen turistler için beceri aktivite malzemesi olacaklar dolayısıyla Avanos´un ardından Kapadokya içinde ikinci bir çömlek üretim Bölgesi oluşacak.
 
 
 Güzelyurt Kaymakamı Muhammet Turgay bu girişimiyle öncelikle vatandaşı dilenir durumdan çıkartıp iş sahibi pozisyonuna getirmeyi hedefliyor. Gerçekleşmesi halinde başarılı girişimciler iş veren konumuna gelecekler belkide yanında işçi çalıştıracaklar
 
 
 Turistik bölge olan Güzelyurt, Ihlara ve selime gibi beldelerinde yerel dinamikler sayesinde hedeflerini aşarak Kapadokya içerisinde Turizm Bölgesi olarak  bizde varız mesajı veren kaymakama tüm vatandaşlar destek oluyorlar.  yöre halkı gelişmeleri hayranlıkla izlerken bizim için böyle idareciler bir şanstır dediler.
{bağımsız medya}
 
/resimler/2019-9/9/0703445161893.jpg


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri