Deprem Haftası Nedeniyle Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Deprem Haftası Nedeniyle Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Kitreli,kırkgöz,çat,ıhlara yürüyüşü

Deprem Haftası nedeniyle 04 Mart 2018 Pazar günü Hasandağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ( HASDAK) ve Aksaray Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) ortaklaşa organize ettiği bir yürüyüş  gerçekleştireceğiz. Yürüyüşümüze Kitreli beldemizden  Belderesi çayını takip ederek başlıyacağız. Sonrasında sırası ile Ihlara beldemize ait  Kırkgöz mevkii  geçilerek Melendiz Çayı kolu ile birleşen  Çat mevkiine geleceğiz. Yürüyüşümüzü Ihlara da sonlandıracağız. Parkurumuz eğim yönünden kolay olmasına rağmen arazide bulunan bitki örtüsü ve zaman zaman su geçişleri yapılacak olması nedeniyle etkinliğimize biraz heyecan katacaktır. 
        Organizasyon için ücret alınmıyacaktır. AFAD tarafından araçlar tahsis edilecektir.

REHBERLER:

Cezmi TÜRKMEN    TEL  : 05331358168
İsmail DEMİREZEN TEL  : 05056803270
Şahin KOÇAK            TEL  : 05332133611



PROGRAM - 04 Mart 2018 Pazar
08:15 Efor AVM arkası toplanma 
08:30 Aksaray´dan Hareket
09:30 Kitreli Varış-Yürüyüş Başlangıcı 
12:30  Yemek Molası (30 dk)
16:00 Ihlara Kasabasına Varış
17:00 Aksaray´a varış



         Zamanlama tahmini yapılmıştır hava şartları, yol ve rehberlerin müdahaleleri neticesinde küçük sapmalar olabilir. Etkinliklerimize katılan dostlar etkinlik esnasındaki kurallarımızı ve düzenlemelerimizi kabul etmiş sayılırlar.Facebook katılımları çoğunlukla yanıltıcı olduğundan görevli arkadaşlarımıza rezervasyon yaptırmak gerekmektedir.
Rezervasyon listesinde olmayan arkadaşlarımız, etkinlik programımızı etkilediğinden dolayı, üzülerek belirtiyoruz ki; etkinliğimize dahil edilmeyeceklerdir.
           ÜCRET: Organizasyon için ücret alınmıyacaktır. AFAD tarafından araçlar tahsis edilecektir.
        Kulübümüz (TDF)Türkiye Dağcılık Federasyonunun bir üyesi olup,başlıca amacı, Dağcılık ve Doğa sporlarını tanıtıp geliştirmek, gençlerin bu spor dalları içinde eğitilip, daha sağlıklı bir beden ve ruh yapısına sahip olmalarını sağlamak, çevre bilincini geliştirerek çevrenin korunmasına katkı sağlamak , üyeler arasında sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmektir.
      Sevgili doğa severler; Hasandağı Dağcılık ve  Doğa Sporları Kulübünün  etkinliklerine üye olan, olmayan herkes katılabilir. Özellikle, günübirlik yürüyüşlerimize ve  kulüp binamızda olağan olarak yapıla gelen etkinliklerimize katılabilmeniz üye olmanızı gerektirmez. 
     Ancak; bazı etkinliklerimize katılabilmeniz için üye olmanızın yanı sıra o etkinliğin eğitimini de almış olmanız gerekmektedir. (Kaya Tırmanışı, Yüksek irtifa Çıkışları, Mağaracılık vs.) Etkinliklerimiz Facebook ve Whatsaap grubumuzda, anında iletilmektedir. 
       Özellikle hafta sonu etkinliklerimize katılmak isteyenler Facebook ve Whatsaap grubumuzu ziyaret ederek ,hafta sonu gidilecek parkur hakkında geniş bilgi edindikten sonra, en geç cuma akşamı saat 17.00 ye kadar ilgili arkadaşların telefonunu arayarak isimlerini yazdırabilirler. İsim yazdırmadan hareket yerine gelindiğinde, ancak otobüslerde boş koltuk varsa etkinliğe katılabilirler, aksi takdirde katılamazlar.
       Etkinlik esnasında üye olan-olmayan tüm katılımcılar rehber ve kulüp yöneticilerinin uyarı ve talimatlarına uymak zorundadırlar. Etkinliklerimizde alkollü içecekler kullanmak kesinlikle yasaktır.
Biz sporcular aynı zaman da çevre dostu olduğumuzu da unutmadan etkinliklerimiz esnasında çevreye gerekli özeni göstermek zorundayız. Geri dönüşümü olmayan çöplerimizi geri getirerek evsel atıklar ile birlikte uygun çöp toplama merkezlerine bırakmak en tabi görevimizdir.

        Etkinliklerimize katılmak için herhangi bir zorunluluk yoktur. Dolayısıyla da doğada veya yolculuk esnasında meydana gelebilecek zarar, ziyan ve kazalardan kulüp yöneticileri ve rehberlerin hiçbir cezai ve hukuki sorumlulukları bulunmamaktadır. 
       Sağlık sorunu olanların etkinliklerimize katılmadan önce sağlık kontrolünden geçmeleri ve doğada risk taşıyabilecek türden rahatsızlıkları varsa etkinlik öncesi rehbere bildirmeleri gerekmektedir.
Doğa Yürüyüşlerinde mevsim koşullarına göre; uygun giysiler, yağmurluk, sert tabanlı bot türü yürüyüş ayakkabısı, bere, eldiven, yedek çorap, fener, düdük, bir öğünlük yiyecek ve yeteri kadar su ( yaklaşık 2 litre ) ve enerji verici yiyecekler ( kuru üzüm, incir, kayısı ) taşımaları tavsiye edilir.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri