Dev obruk köylüleri tedirgin ediyor

Dev obruk köylüleri tedirgin ediyor

Dev obruk köylüleri tedirgin ediyor

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde 10 Gün ara ile oluşan Obruklar vatandaşları tedirgin etti.
 


Yaklaşık 10 gün önce ilçeye bağlı Yeşiltömek köyü yakınlarında da 3 metre çapında ve 5 metre derinliğinde bir obruk oluşmuştu.


Son olarak yine Sultanhanı ilçesinde farklı bir bölge olan tepe köy mevkiinde yerleşim yerlerine yaklaşık 500 metre mesafede yaklaşık 8 metre çapında ve 6 metre civarı derinlikte bir obruk oluştu. Tepeköy çöl bölgesi olarak adlandırılan ve bölge halkının mantar toplamak için gitti bir alanda Motosikleti ile mantar toplamaya gelen Ramazan Dölek(17) obruğu fark etti.


Dölek; “Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımızla bu bölgeye mantar toparlamaya geldiğimizde etrafta motosiklet ile gezerken bir anda obruk karşımıza çıktı, daha önceleri geldiğimizde bu obruk yoktu bu obruk yeni oluşmuş ve açık alan olduğu için çok tehlikeli yetkililerin biran önce önlem almasını istiyoruz” dedi.
Oluşan obruğun 100 metre çevresinde de yer yer yarılmaların ve küçük çapta çökmelerin de olduğu gözlenirken alanda yeni obruk oluşma ihtimali konusunda vatandaşlar tedirgin olduklarını belirttiler.



Anahtar Kelimeler: obruk köylüleri tedirgin ediyor
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri