Diyaliz hastalarına müzik dinletisi

Diyaliz hastalarına müzik dinletisi

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Diyaliz Hastalarına Müzik Dinletisi
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz ünitesinde hemodiyaliz cihazına bağlanan hastalar ile diyaliz personeline yönelik moral ve motivasyon amaçlı müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Hastanenin Tıbbi Sosyal Hizmetler birimince organize edilen etkinlikte, müzik öğretmenleri Tamer Canbaz ve Hüseyin Keskin tarafından gönüllü olarak müzik dinletisi yapıldı. 
Dinletiye hemodiyaliz hastası Mehmet Özcan´da hareketli şarkıları ile renk kattı.  Etkinlik sonrası hastalara ikramlarda bulunuldu. 
Etkinliği organize eden Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi sorumlusu Yılmaz Şahin bu tür etkinliklerin hastalara moral kazandırmada ve acılarını unutmakta çok etkili olduğunu belirterek şunları söyledi: 
?Hemodiyaliz hastaları, yaşadıkları acılara ek olarak yüzleştikleri diğer sorunlarla başa çıkmakta zorluklar yaşamaktadırlar. Hastalığa eşlik eden ve birbirini etkileyen fiziksel, sosyal ve Psiko-sosyal faktörlerin sebep olduğu duygusal- sosyal stresleri azaltmak ve hastalarımızın ağrılarını bir nebze unutturmak ve yine moral destek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Bundan sonrada gerçekleştireceğimiz farklı etkinliklerle hastalarımıza moral vermeye devam edeceğiz. Başhekim vekili Dr. Abdullah Alkan ile etkinliğe katılım  gösteren Başhekim Yardımcısı Dr. Emine Özlem Doğu, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Metin Güzel, Kalite ve Destek Hizmetleri Müdürü Şahin Tüysüz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil´e, Hemodiyaliz Ünitesi sorumlu hekimi Dr. Öğrt.Üyesi Banu Diri ile müdür yardımcıları ve personele verdikleri desteklerden dolayı hemodiyaliz hastaları adına teşekkür ediyorum? dedi.  
Etkinliğe gönüllü olarak katılım sağlayan Müzik öğretmenleri Tamer CANBAZ ve Hüseyin Keskin´e Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalite ve Destek Hizmetleri Müdürü Şahin Tüysüz ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil tarafından teşekkür edilerek, çiçek verildi.


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri