Diyanet-Sen´den Aksaray Müftüsüne Destek Açıklaması

Diyanet-Sen´den Aksaray Müftüsüne Destek Açıklaması

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve bir çok ilin Diyanet-Sen temsilci Başkanı basın açıklaması yaparak,Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal´a destek mesajları yayınladılar.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman iline ataması yapılan,Aksaray Eski Valisi Aykut Pekmez için düzenlenen veda programında, İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş ile aynı masada yan yana oturan İl Müftüsü Cemalettin Bal´ın fotoğraf çekmek isteyen haber  muhabirine "Siyasilerle fotoğraf çekmeyin yanlış anlaşılır" sözü tartışmalarıda beraberinde getirdi.

Aksaray´da gündem konusu olan bu olay,İYİ Parti Genel Merkezininde dikkatini çekti.İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ yaşanan olayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´a yazılı bir soru önergesi yönelterek Meclis gündemine taşıdı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar yazılı basın açıklaması yaparak,Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal´a destek mesajları yayınladı.

 Yazılı bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, dinin ve din görevlilerinin siyasete alet edilmesini sert bir dille  kınadı.


Bayraktutar yaptığı yazılı açıklamada;


"Aksaray´a değerli hizmetleri bulunan eski il valisi Aykut Pekmez için düzenlenen veda programında, basit bir fotoğraf çekme konusu, mecrasından saptırılarak din adamlarına saldırıya dönüşmüş durumdadır. Diyanet-Sen olarak olayın bu noktaya getirilmesinden dolayı üzgün olmakla birlikte, öküz altında buzağı arayan zihniyeti de kınıyoruz.
Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz; Sayın Müftümüz hiçbir siyasi partiyi hedef almamış, tavır koymamış, siyaset kurumunun temsilcileriyle görünmenin misyonlarına zarar vereceğini ifade etmiştir. Bu tavrından dolayı Sayın Müftümüz Cemalettin Bal´ın yanında olduğumuzu belirtiyor, buradan kendilerine bir ekmek çıkarma gayretinde olanlara da, ´başka kapıya´ diyoruz.dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri