Elyesa Rektörlük Hayallerini Gerçeğe Dönüştürdü - aksarayhaber68

Elyesa Rektörlük Hayallerini Gerçeğe Dönüştürdü - aksarayhaber68

Bir günlük temsili Rektörlük görevini başarıyla tamamladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bir çocuğu akademik ve kültürel olarak eğitmek kadar, onun hayal ve duygu dünyasına temas etmenin de önemli olduğunu söyledi.

Aksaray ÖNDER İmam Hatipliler Derneği´nin düzenlediği ?Bir Günlük Ailem Olur Musun?? isimli proje kapsamında Rektör Şahin´e mektupla ulaşan ve gözlemler yapabilmek adına bir mesai gününü Şahin´le birlikte geçirmek istediğini belirten Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elyesa Mevlüt Çınar, bu hayalini gerçeğe dönüştürdü. Yaklaşık 13 saatlik mesaisinde Prof. Şahin´e eşlik eden Elyesa, bir günlük temsili Rektörlük görevini başarıyla tamamladı. Sabah saat 08.30´da Prof. Şahin´le birlikte kampüse gelen, kurum içinde çeşitli ziyaret ve üst yönetim toplantılarına katılan, makama gerçekleşen ziyaretleri kabul eden ve ağaç dikme etkinliğinde bulunan Çınar, kurum dışında da bir söyleşiye katıldı; lise öğrencilerine hitap etme imkânına sahip oldu. Evrak işleri, ikili görüşmeler ve hafta planları üzerinde çalışmalar yapan minik Rektör Elyesa Mevlüt Çınar, akşam saat 21.00´da mesaisini tamamladı. Günün kendisi açısından son derece verimli geçtiğini ve bir hayalinin gerçeğe dönüşmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Çınar, ?Rektörümüzle birlikte günü kampüste geçirdik. Bir mesai gününün orada nasıl geçtiğini yerinde görme imkânına sahip oldum. Yusuf Hocama ve projenin gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Benim açımdan unutulmaz bir anı oldu? dedi. İleride bordo bereli bir asker olmak istediğini de söyleyen Çınar, Rektör Şahin´e, derslerine çok çalışma sözü verdi. Üniversitede bilimsel, sanatsal, kültürel pek çok çalışma yaptıklarını ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Prof. Şahin, ?Evet, eğitim-öğretim faaliyetleri önemli ama bir evladımızın hayallerine ve duygu dünyasına dokunmak da bizim açımızdan çok değerli. Elyesa ile günü oldukça yoğun ve verimli şekilde tamamladık. Tüm işlerimizde bizlere yardımcı oldu. Hızlı kavrayan, değerlerinin farkında olan ve hayallerinin peşinde emek sarf eden evladımıza küçük bir katkımız olduysa biz kendimizi mutlu addederiz. Kendisine hayatta başarılar diliyor, ailesini de böylesine kıymetli bir evlat yetiştirdikleri için tebrik ediyorum? dedi. Şahin, gün sonunda Elyesa´ya çok istediği kaleci eldivenlerini hediye etti ve Elyesa Mevlüt Çınar ailesine teslim edildi.

Çınar ailesi Rektör Şahin´e duyarlılığı münasebetiyle teşekkür ederken, Şahin de günü Elyesa ile tamamlamaktan kendilerinin de memnun olduğunu kaydetti.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri