Embriyo transferinin ilk buzağısı dünyaya geldi

Embriyo transferinin ilk buzağısı dünyaya geldi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

EMBRİYO TRANSFERİNİN İLK BUZAĞISI DÜNYAYA GELDİ 

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi tarafından, 2018 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen Embriyo Transferi uygulamasının ardından ilk yavru dünyaya geldi. 

/resimler/2019-10/10/1314003176710.jpg

Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) tarafından desteklenen ?KOP Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Yüksek Verimli Simental Irkı İnek Popülasyonunun Embriyo Transferi Yöntemiyle Arttırılması? projesi, başarılı şekilde ilerliyor. İşletme bazlı olması ve saha şartlarında gerçekleştirilebilmesi gibi ayırt edici özellikleri bulunan proje kapsamında, kaliteli hayvanlardan alınan embriyolar bir başka hayvana transfer edilerek, genetiği daha iyi hayvanlar elde ediliyor. Aksaray´da ilk kez ASÜ´de uygulanan embriyo transferi ile et ve süt noktasında yüksek verimli hayvanların elde edilmesi planlanıyor. Çalışma kapsamındaki yapılan ilk uygulamanın ardından, ilk buzağı da dünyaya geldi. Son derece sağlıklı ve olağan ağırlıkta dünyaya gelen buzağı, uygulanan projenin başarısını da ortaya koydu. Proje kapsamında, 60 simental ırkı donörden elde edilen 300 embriyonun uygulamasının da yapıldığı, süreç içerisinde yeni buzağıların da dünyaya geleceği belirtildi. 

/resimler/2019-10/10/1314264115329.jpg

Projeyi, ASÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Tahir Karaşahin, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Dursun, Dr. Öğr. Üyesi Caner Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Gaye Bulut ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Erdem yürütüyor. 



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri