Emeklilik Bekleyen Bağ-kur´luya Müjde | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Emeklilik Bekleyen Bağ-kur´luya Müjde | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Bağ-Kur sigortalıları için Ziraat Bankası ile SGK arasında kredi kullanım anlaşması yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumuna  birikmiş prim, askerlik veya doğum borçlanması yapmak şartıyla emekliliği hak eden ancak borçlarını ödeme imkanı bulunmayan kişilere, uygun koşul ve oranlarda  kredi kullandırılması için SGK ve T.C. Ziraat Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

"Banka ile yapılan protokol ile 4(B) Bağ kur kapsamında olup, sigorta prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkar ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkanı getiriliyor.

Sunulan bu imkandan  yararlanmak isteyen sigortalıların başvurularını öncelikle bulundukları ilin Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapacaklar, Kurumdan alacakları sigorta prim borcunu peşin ödemeleri  halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine müracaat edecekler. Kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyen bağkur sigortalılarına  emekli aylıkları bağlanacak olup, sigortalıların bankadan kullanmış olduğu kredi borcu emekli aylığından taksitler halinde tahsil edilecek.

Sigortalılar, 01 Mart 2018 tarihinden 31 Mayıs 2018 tarihine kadar bankadan aylık 1,28 faiz oranı ile 48 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir. Ayrıca Başvuruda bulunan sigortalılarının kriterlerine ilişkin geçmiş sorgulanması da yapılmayacaktır.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri