En mutlu günü çileye dönüştü - aksaray haberleri

En mutlu günü çileye dönüştü - aksaray haberleri

Bizler ayrıcalık değil,eşitlik istiyoruz

Engelli bireylerimiz malesef ülkemizde ve Aksaray´da dünya standartlarının altında hizmet görüyor. Kaldırımlar, yollar,otobüsler,WC´ler,otoparklar,düğün salonları, hatta evler özürlü kimselerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiyor.Bu haberimizde, hep beraber Engellilerin gündelik yaşamda yaşadığı sorunları ilk ağızdan,Aksaray´lı engelli kardeşimiz Dursun Akbulut´tan dinleyelim.

Aksaray´da yaşayan Dursun Akbulut 49 yaşında geçirdiği iş kazası sonucu yürüme yetisini kaybederek,tekerlekli sandalye´ye mahkum oldu.Gündelik yaşamına,her sağlam insan gibi devam etme kararı alan Akbulut,gündelik yaşamda bir çok sıkıntı ile mücadele ediyor.

Yaşadığı sıkıntıları Sosyal Medya hesabından paylaşarak,farkındalık yaratmak isteyen Akbulut´un en mutlu günü´de çileye dönüştü.

Geçtiğimiz hafta kızının nikah merasimi için Kılıçaslan Parkı içerisinde, Aksaray Belediyesine ait Nikah Salonuna giden Akbulut hayatının en büyük çilesini burada yaşadı.Nikah salonuna gelen Akbulut araçtan indikten sonra beş engeli aşarak nikah salonuna giriş yaptı,ardından üst salona çıkmak isteyen Akbulut asansör olmayışından dolayı dört yakınının yardımıyla üst kata taşındı.Yaşadığı sıkıntıya kayıtsız kalmayan Akbulut farkındalık yaratmak ve sesini duyurmak için bu anların videosunu sosyal medya hesabından yayınladı.

Engelli Dursun Akbulut yaptığı açıklamada´´Bizler ayrıcalık değil ,eşitlik istiyoruz. Biz Engelilerde ,Engelsiz Yaşam istiyoruz çokmu? sahip cıkın Engellilere !Aksaray şehrimizde özgürce yaşayalım istiyoruz . Aksarayda  hiç bir işyerine giremiyoruz ve işyeri sahipleri bizi dilenci sanıyor.Hiç bir yerde engeli oto parkı ve tuvaleti yok.Göstermelik bazi yerlerde bulunan engelli otopark alanlarınada denetleme olmadığı için normal insanlar park ediyor. kapalı pazarlar ve fuar alanı ,çarşı ve meydan kılıçaslan parkı özellikle nikah salonu, seyir tepesi ve  somuncubaba külliyesinde  engelliler için yer açıldı ama  tuvalet yok, otopark yok, tokide park yapıldı ama  otopark yok, tuvalet yok akülü sandalyeyle gidecek kaldırım yok, her seçimde yol kaldırım yapılıyor ama biz engelliler düşünülmediği için tekerlekli sandalye ile  gidemiyoruz.Lütfen engellilere gereken değer verilsin,her insan bir engelli adayıdır,bizleri her gün hatırlasınlar ´´dedi.

 



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri