En uzun süre bisiklet kullanan öğrencilere hediyeleri verildi

En uzun süre bisiklet kullanan öğrencilere hediyeleri verildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsteki öğrencilerin yaklaşık yüzde 60’ının Akıllı Bisiklet Sistemi’ne kayıtlı olduğunu, bisiklet kullanımında Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldıklarını söyledi. 

Sistemin çalışmaya başladığı günden bu yana en uzun süre bisiklet kullanan 10 öğrenciyle, sisteme kayıt olan 10 bininci öğrenciyi Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda ağırlayarak hediye takdiminde bulunan Rektör Şahin, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya dair çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kampüste, bisikletli ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla bir dizi çalışma yaptıklarını belirten ASÜ Rektörü, “Kampüsümüzde yolların genişliği dokuz metre. Biz, 1,70 metre olan bisiklet alanını üç metreye çıkarttık. Böylece hem bisiklet yolları genişlemiş oldu, hem de otomobiller için ayrılan bölüm daraldığı için araçların süratleri azaldı. Trafik kuralları, davranışları değiştirerek ve birbirimize örnek olarak ilerleyebileceğimiz bir alan. Biz de, bisiklet yolları ile alakalı davranış değişikliği de oluşturabilecek bir dizi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İyi bir noktaya doğru ilerliyoruz” dedi. Kampüsteki öğrencilerin yüzde 60’ının bisiklet kullandığını ve bunun Türkiye ortalamasının üzerinde bir oran olduğunu da belirten Prof. Şahin, “Anımsanacağı üzere, GreenMetric değerlendirmesinde üniversitemiz, kamu üniversiteleri arasında en çevreci dördüncü üniversite oldu. Bu başarıda bisiklet kullanımını yaygınlaştırma çalışmalarımızın önemli bir parametreyi oluşturduğu kanaatindeyiz” dedi. Şahin, yaptığı kısa değerlendirmenin ardından Akıllı Bisiklet Sisteminin 10 bininci üyesi Muhammed Abrek Korkmaz isimli öğrencinin kaydını gerçekleştirdi. Program, bisiklet istasyonlarının hizmete girmesinin ardından en uzun süre bisiklet kullanan 10 öğrenciye hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. 

 

ASÜ’de en uzun süre bisiklet kullanan öğrenci, 8 bin 204 dakika ile Mühendislik Fakültesi’nden Berfin Taş oldu. Taş, Rektör Şahin’e teşekkür ederek, kampüs içindeki tüm ulaşım ihtiyaçlarını bisikletlerle karşılayabildiğini, yollardaki güvenlik önlemlerinin de sürüşü daha keyifli bir hale getirdiğini belirtti. 

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri