Engelli ve eski hükümlülere 50 bin TL'ye kadar hibe desteği

Engelli ve eski hükümlülere 50 bin TL

SON MÜRACAAT TARİHİ 18 ARALIK 2019

        Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın hibe desteğinden yararlanmak için son müracaat tarihi 18 Aralık 2019’ dur. Vatandaşlarımızın hibe desteğinden yararlanmalarının önkoşulu girişimcilik belgesi olup her türlü bilgi için bizzat İŞKUR İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE 50.000TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik 50.000’yl’ye kadar hibe desteğinin sağlandığını belirtti. İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen Engelli vatandaşlara 50 bin TL Eski Hükümlülere ise 38.370 TL’ye kadar hibe desteğinin sağlandığını dile getirerek “Aksaray ilimizde son dönemde 115 engelli ve eski hükümlü kendi işinin patronu oldu. Yeni girişimci adaylarını bekliyoruz.” dedi.

    Projelerimizden faydalanmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın emekli  olmamaları, engelliler için en az %40 oranında sağlık kurulu raporuna sahip olması ve bu belgelerini İŞKUR’a ulaştırmaları gerekiyor. Ayrıca projenin ön koşulu olarak girişimcilik eğitimi başlıca şartlar arasındadır.



Anahtar Kelimeler: Engelli hükümlülere ' kadar desteği
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri