Engelliler Farkındalık Yürüyüşü Yaptı

Engelliler Farkındalık Yürüyüşü Yaptı

Aksaray Haberleri,Aksaray Son Dakika

Aksaray´da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Belediye önünden 15 Temmuz Milli İrade Meydanına kadar yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Ak Parti İl ve İlçe teşkilatları, Aksaray Belediyesi ve sivil toplum örgütleri ile engellilerin katıldığı yürüyüş Aksaray Belediye binası önünden başlayıp 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda son buldu. Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya burada bir konuşma yaptı.Kaya şunları söyledi. "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerin kendini toplumda Farkında lığını hissettirmesi için bir fırsattır. Bizlerde Aksaray´daki siyasilerle birlikte bu Farkında lığı oluşturmak için küçük bir yürüyüş düzenledik. Bu katılımdan dolayı tüm engelli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Çok önemli bir yürüyüş bu. Çünkü iktidarımız ile birlikte el ele, hükümet ile birlikte el ele olmak bizler için çok büyük bir mutluluktur" dedi.

Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut ise, "Engelli kardeşlerimiz spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıkla hepimize örnek oluyorlar. Bize, yani devlete ve topluma düşen engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaktır" dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri