Engellilere Umre İmkanı | aksaray haberleri-aksarayhaber68

Engellilere Umre İmkanı | aksaray haberleri-aksarayhaber68

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

ENGELLİLERE UMRE İMKÂNI 
Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesinin de katkılarıyla İl Müftülüğümüz ilimizde ikamet eden 80 kişilik 2 gruptan oluşan engelli kardeşlerimiz için 10 günlük umre programı tertip etti. 
 
Engelli kardeşlerimiz için düzenlenen uğurlama merasimi 26 Mart 2018 Pazartesi günü sabahı Cemalettin-i Aksaray-i Cami´ inde Atasayar Camii İmam-Hatibi Osman Bedrettin KAYMAKÇI ´nın Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında yolculara hitap eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI, kutsal toprakları ziyaret edecek engelli kardeşlerimizin dua etmelerini istedi. Akabinde İl Müftümüz Cemalettin BAL, yaptığı konuşmasında umre ibadetinin beyaz bir yolculuk olduğunu, bu vesileyle günahların affedilebileceği bir mekana gidildiğine dikkat çekti. Konuşmaların sonunda dua, telbiye ve tekbirlerle Cemalettin-i Aksaray-i Caminin önünden hareket eden umre kafilesinde yolcuların yakınlarıyla vedalaşma anları gözyaşlarına yansıdı. 
 
Engelli kardeşlerimiz için düzenlenen uğurlama merasimine İl Müftümüz Cemalettin BAL ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI, İl Müftü Yardımcısı Ali IŞIK, Din Hizmetleri Şube Müdürü Hayrullah EKİZ, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin MIRIK ve engelli yakınları katıldı.


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri