Eskilli Çiftçinin Toplulaştırma Çilesi! Tarlalar paramparça!

Eskilli Çiftçinin Toplulaştırma Çilesi! Tarlalar paramparça!

Eskil´in Köşk Yaylası´nda yaşayan çiftçilerin toplulaştırma çilesi.

Yayla halkı bahar döneminde toplulaştırma uygulaması dahilinde tarlalarına yol açılmasına tepki gösterdi.

İsmini vermek istemeyen çiftçilerden birisi, "Toplulaştırma neticesinde yeni tarlalarımızı ekeceğiz diye ekinleri bir çok köylümüz Kasım, Aralık ayında ekti ki bize denilen eski tarlalarınızı ekin önümüzdeki yıl hasat sonuna kadar, yani Eylül ayına kadar tarlalarınıza hiç bir işlem yapılmayacak denildi. Ekinlerimizi ektik, baharlıklarımız için yerlerimizi hazırladık. Şimdi tarlalarımızın ortasından kocaman bir yol ve bir çok tarlamız 4´e, 5´e bölünüyor. Atalarımız yaş kesen, baş keser demiş. O gök ekinleri sökmek günah değil mi? İkincisi yarın biz o yollardan suyu nasıl geçireceğiz, nasıl sulayacağız. Allah aşkına böyle bir zulüm olur mu? Buradan tüm yetkililere çağrımız lütfen bir an önce bu uygulama durdurulsun bizler ciddi manada mağdur oluyoruz." diye konuştu. 

Bir başka çiftçide, "Benim tarlam yok. İki farklı tarla tutup baharlık ürünler ekecektim. Şimdi o tarlanın ikisi de dörde bölünüyor. Ben nasıl bakım yapacağım. İş makinelerinin arasından yağmurlama borularını nasıl geçireceğim. Bu mağduriyetimiz bitirilsin, ayrıca Toplulaştırmada ilgili birimi aradım. Muhtarınızın imzası olmadan böyle bir uygulama başlamaz diyorlar. Muhtarımızı arıyorum. Benim öyle bir uygulamadan haberim yok. diyor. Ne yapacağımıza şaşırdık." dedi.

Eskil Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen de, Söz konusu durumun çiftçiyi mağdur ettiğini belirterek, yol çalışmalarının daha sonra yapılmasının uygun olacağını ve bunun için gerekli görüşmeleri yapacağını kaydetti.

 



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri