Etiket Bulundurma Zorunluluğu

Etiket Bulundurma Zorunluluğu

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Bilindiği üzere, etiket, tarife ve fiyat listelerinde bulunması zorunlu hususlar Fiyat Etiketi Yönetmeliği´nin Etiket bulundurma zorunluluğu ile ilgili 5 inci maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlere ilişkin etiket, tarife ve fiyat listelerinde malın üretim yeri ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış ve birim fiyatının belirtilmesi zorunludur.

 

18/09/2018 tarihli ve 30539 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak 03/10/2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenleme ile anılan Yönetmelik maddesinde değişikliğe gidilecek etiket ve listelerde bulunması zorunlu bilgilere;

d) Malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih,

e) Üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret hususları eklenmiştir.

Bu doğrultuda tüketicilere yönelik ürünün ülkemizde üretildiğini göstermek üzere tüketicilerin dikkatini ilk bakışta çekecek nitelikte "YERLİ ÜRETİM" logosu hazırlanmıştır. Üretimi Türkiye´de yapılan ürünlere etiket, tarife ve fiyat listelerinde kullanılması zorunlu "YERLİ ÜRETİM" logosunun Bakanlıkça belirlenmiş şekline ve kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar T.C. Ticaret Bakanlığı internet portalında yer almaktadır.

Söz konusu yükümlere aykırılıkta her bir işlem için satıcı hakkında idari para cezası uygulanacaktır.

Herhangi bir cezaya muhatap olunmaması için ilgili yönetmelik kapsamında etiket bulundurma zorunluluğu ve etiket ve listelerde yer alan hususların bulunması zorunluluğuna Esnaf ve Tacir ticaret erbabının uyması gerekmektedir.

 

Perakende satış yapan ticaret erbabına ve halkımıza ilanen duyurulur.



Anahtar Kelimeler: Etiket Bulundurma Zorunluluğu
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri