Evde bakım aylığı bayram öncesi yatacak

Evde bakım aylığı bayram öncesi yatacak

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Evde bakım maaşı bayram öncesi yatacak mı?
 
Aksaray ilinde Engelli ve evde bakım ücreti alan 2.596 aileye Bayram öncesi  Müjde geldi.  Bakan Selçuk, Kurban Bayramı´nın 11 Ağustos´ta başlaması ve 4 gün resmi tatil olması nedeniyle evde bakım aylığı ödemelerinin bayram öncesinde yapılacağını bildirdi.
 
Aksaray ilinde Engelli ve evde bakım ücreti alan 2596 aileye Bayram öncesi 7_9 Ağustos tarihleri arası 3 milyon 580 bin TL yatırılacak.Yetim çocuklar ve korunmaya muhtaç çocukları barındıran 317 ailenin  297.000 732 tl olan ödemeleride  Bayram öncesinde yapılacak.
 
 
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ?Evde bakım aylığı ödemeleri,7 Ağustos Çarşamba  başlayarak en son Cuma günü hesaplara yatmış olacak. Evde bakım yardımı engelli vatandaşlar ve ailelerine bayram öncesi ekonomik destek sağlamak amacıyla erken ödeniyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. dedi 
 
 
 
Aksaray  Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk de  Sosyal ve Ekonomik destek  alan yetim çocuklar ve korunmaya muhtaç çocukları barındıran 317 aileye 297.000 732 tl ödemeleri  Bayram öncesinde yapılacak. diyerek müjde verdi
 
 
 
EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİYOR ?
 
yüzde 50 engelli raporu bulunan bireylere, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar yaşlı veya hasta kişilere bakın vatandaşlar için ödenen maaş için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ya da ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmak gerekiyor.
 
Evde bakım maaşı yardımından yararlanabilmek için, 16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan? Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik? kapsamında hastaneden Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında yüzde 50 ve üzeri engelli olmalıdır.
 
Engelli kişinin, tek başına hayatını idame ettiremiyor olması gerekmektedir.
 
EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
 
Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:
 
1) Gelir kriterlerinin uygun olması,
 
2) Bakıma muhtaçlık kriteri,
 
3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.
 
Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ?İlçe Müdürlüklerine´ başvuru yapılıyor.


Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri