Evren Dinçer Radyoların Ortak Yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı

Evren Dinçer Radyoların Ortak Yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı

Evren Dinçer Radyoların Ortak Yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Evren Dinçer Radyoların Ortak Yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Evren Dinçer “Bir damla suyumuzu israf etmeyelim”


Aksaray Kral FM’in ev sahipliğinde, Sevgi Çemberi Talat'ın moderatörlüğünde 95 1 frekansında, AÇIK MİKROFON programının konuğu Aksaray Belediye Başkanı DR Evren Dinçer oldu.

Yaklaşık 1 saat süren ortak canlı yayında, gazetecilerin sorularını, tüm samimiyetiyle cevaplayan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Deprem'den Kentsel dönüşüme, Kuraklık'tan, suda tasarrufa kadar her türlü soruyu cevaplayarak, önemli mesajlar verdi.
Aksaray’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in   "Radyolar Ortak Canlı Yayınında
Ar Radyo
Aksaray Kral FM
Kent FM
Radyo Mavi
Radyo68
Ve Haber sitelerinden
Aksaray Olay Haber
Meydan Gazetesi yetkilileri hazır bulundu.
Samimiyetle  gazetecilerin sorularını cevaplayan Evren Dinçer, Radyoların ortak canlı yayın yaptıkları programda, samimiyeti, insana verdiği değeri, güler yüzü ,dürüstlüğü ve dik duruşu ile gönülleri bir kez daha fethetti.

Deprem bölgelerimizde çalışmalarımız devam edecek


Büyük İlgi gören programda ,Belediye Başkanı Evren Dinçer asrın felaketi kabul edilen Kahraman Maraş Depremi ve deprem bölgesinde Aksaray Belediyesi olarak yapılan çalışmalara ilişkin sorulara “ Allah  kimsenin  başına vermesin, ama şu anda yaşanmış olan bu deprem bölgelerini de herkesin görmesini  isterim. 
Orada yaşananları anlatmak mümkün değil, ancak görerek felaketin büyüklüğünü anlayabiliriz.
Depremin ilk saatlerinde, bölgeye intikal ettiğimizde yaşanan felaketin büyüklüğünü gördük, Gerçekten çok büyük bir acıydı, Hemen Depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve yaralarını sarmaya çalıştık.
Aksaray Belediyesi olarak, gıdadan giyeceğe, temizliğinde, çadırına her konuda tüm imkanlarımızı ilk andan itibaren seferber ettik.
Bölgedeki depremzedelerimizi  yaralar tamamen sarılıncaya kadar yalnız bırakmayacağız, ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Aksaray’da Kentsel Dönüşüm  devam edecek


Önümüzdeki hafta içerisinde Deprem bölgesinde  Depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geleceklerini söyleyen Evren Dinçer, bu depremin, kentsel dönüşümün  önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi. 1999 yılından önceki yapıların, depremlere dayanıklılığının yetersiz olduğunu gözler önüne serdiğini kaydederek Aksaray’da kentsel dönüşümün devam edeceğini ifade etti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer “Aksaray’da olası  bir deprem senaryosunda,  7 şiddetindeki bir depreme Aksaray’daki yapıların  hazır olup olmadığı ile ilgili bir soruya ise “Aksaray’ın Deprem riskinde  en son sıralarda yer alan bir il olmasına rağmen, 1999 yılından önce yapılan yapılar,  böyle bir depreme dayanamaz. 
Dolayısıyla biz göreve  geldiğimiz günden beri Kentsel dönüşümün önemini anlattık, projelerimizi hazırladık, Aksaray genelinde riskli yapıları tespit ettik etmeye devam ediyoruz.
Kentsel dönüşüm ile ilgili Cumhurbaşkanımızın da öncelikle  yapılması gereken adımların atılması için gerekli düzenlemeleri yaptığı biliniyor.
Biz Aksaray’da öncelik sırasına göre Kentsel dönüşüme devam ederek riskli yapıları yıkarak, yerine daha sağlam yapıları yaparak, önlemlerimiz alacağız.
Aksarayda deprem riskine karşın  bundan önce yapılarda 5.5 ölçeklendirme  yapılarak binaların yapımına izin veriliyordu, biz bunu 6.5 ölçeklendirmeye çıkartarak, çok daha büyük şiddetli depremler dayanabilecek binalar yapılması için çalınmalarımıza devam edeceğiz dedi.

AKSARAY SPOR ŞAMPİYON OLACAK

Aksarayspor’un  son zamanlarda  kazandığı başarılarla, Lider olması ve en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 5 puana çıkartmasıyla artık şampiyonluğa yaklaşıldığını belirterek” Aksaray sporumuzun rakiplerini yenerek aldığı puanlarla lider konumuna geldik, rakibimizle aramızda 5 puanlık bir fark var, artık, şampiyon olacağız demeye başladık, bu  yıl artık şampiyon olacağız.
Yarın yapacağımız(Pazar Günü yapılacak  karşılaşma için) karşılaşmaya tüm Aksaray halkını davet ediyorum, takımımıza hep birlikte destek verelim” dedi.


KURAKLIK İLERİ BOYUTTA, SUYUMUZU İDARELİ KULLANALIM

Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de, son yıllarda yaşanan kuraklık sonucu, barajın su seviyesinin beklenin çok altına düşmesi nedeniyle, 
yaşanacak olan susuzluğun önüne geçmek için tedbirleri genişleten Aksaray belediye Başkanı Evren Dinçer,konuyla ilgili soruya ise”Bu konu ülkemiz için olduğu kadar Aksaray içinde çok önemli bir konu.
Aksaray’da  son yıllarda  yağışın az olmasıyla birlikte, suların istenen seviyenin çok altına düşmesi, ilimiz içinde önemli bir sorun.
Biz bu konuda  çalışmalarımız sürdürüyoruz.
İlimizde susuzluğun yaşanmaması için katı atık toplama  tesis ve çalışmaları başta olmak üzere, her türlü önlemi almaya çalışıyoruz.
Ancak vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını, bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Sularımızı çok daha temkinli kullanıp, su tasarrufunu evlerimizde başlatmalı, bir damla bile suyu israf etmemeliyiz ”dedi.

Bir saate yakın süren programın sonunda gelen” çocukluğunuzdaki ramazanları nasıldı” sorusuna  verdiği samimi ve içten cevaplarla   canlı yayın son buldu.

 

Canlı yayında , Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Aksara'yın sorunlarını değerlendirdi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri