Gazeteci Hilmi Yol Eskil Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu

Gazeteci Hilmi Yol Eskil Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray´da basın camiasının yanı sıra Eskil´de her kesimden insanın sevgisini kazanmış bir isim olan Eskil Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilmi Yol, geçtiğimiz günlerde AK Parti Eskil Belediye Meclis Üyesi Adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

İşte aksarayhaber68.com olarak biz sorduk. Hilmi Yol cevapladı.

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz

1982 Eskil Setik doğumluyum. İngiltere Lewisham Kolej´inde İngilizce Eğitimi aldım. Niğde üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Mezunuyum. 15 yıldır Eskil´de gazeteciyim ve sarı basın kartı sahibiyim, iyi derece İngilizce biliyorum, ayrıca evli ve 2 çocuk babasıyım.

Sayın Yol siz yıllardır Gazeteci kimliğinizle haberler yapıyorsunuz, gazetecilik ve siyaset bu konuda neler söylemek istersiniz.

Yurt dışında yaşadım. Daha sonra Eskil´e gelerek Eskil Gazetesi´ni kurduk.

O günden bugüne objektiflikten hiç taviz vermedik. Merhum Kemal Ilacak´ın hoşuma giden bir sözü var,?Yorum hür, haber kutsaldır? diye. Biz de bu sözden hareketle her zaman haberin kutsallığına inandık ve her seçim kampanyası döneminde bütün partilere ve adaylara eşit mesafede yaklaştık, hiç kimsenin taraftarı olmadık. Parayı veren düdüğü çalar düşüncesi bizde hiçbir zaman hakim olmadı. Bizi hemşehrilerimiz, okurlarımız tanır. 14 yıl önce Amacımız herkesin sesi olmaktı. Tabi bu süreçte zaman zaman herkesin istediği yazılmamış olabilir. Ama elimizden geldiği kadar her görüşe eşit mesafede yaklaştık. Bu seçim kampanya döneminin başından bugüne kadar daha önceden olduğu gibi, yine her partiye ve adaya eşit mesafede yer verdik. Meclis üyeliği adaylığım hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Sadece ben kendim siyasete girdim ve bir tarafım. Eskil Gazetesi yine ilk gün olduğu gibi 01 Nisan´a kadar her adaya, her partiye eşit mesafede olacaktır. Hiçbir tarafın sesi değil, her tarafın sesi olacaktır.

 

/resimler/2019-2/14/1030596045443.jpg

Niçin siyaset?

Buna siyaset demeyelim de, buna Eskil´e hizmet etmeyi farklı alana taşıma diyelim. Yaklaşık 15 yıldır ilçemizde gazetecilik yapmaktayım. İlçemizin birçok sorununu dile getirmeye çalışım. Bunun bir kısmında başarılı olurken, bir kısmında başarılı olamadım. Daha önceden ağaçlandırmaya hizmet etmek için AKATDER yönetimine girerek o alanda hizmet etmeye çalıştım. Bir dönem spor alanında hizmet etmek için Eskilgücüspor yönetiminde yer aldım. Bir dönem tanıtım yapmak için Ankara´da ve İstanbul´da yapılan tanıtım günlerinde bulundum. Eskil´e hizmet etmek için sadece gazetecilikle yetinmedim. Şimdi bu hizmet düşüncesini farklı bir alana taşımayı düşündüm. Bu nedenle şu anda aday olan Necati Belgemen ve yönetimiyle birlikte belediye meclisinde hizmet etmek için siyasete girdim. İnşallah rabbim nasip ederse önümüzdeki dönem içerisinde Eskil´e ciddi hizmetler gelmesini sağlayacağız.

Ekip olarak siyasette önceliğiniz ne?

Geçenlerde haberlerde yer aldı. ?53 Bin 22 Eskilli ülke genelinde yaşıyor? diye. Rahmetli Doç. Dr. Necip Mutlu´ya ait oldukça hoşuma giden bir söz var. ?Eskil´in toprağı çorak, adam az yetişir? diye. Merhum Mutlu burada insanımızın bir yerlere gelmek için yaşadığı zorlukları ifade ederken, diğer taraftan o insanlara destek verilmesini vurguluyordu. İşte bizim de siyasete giriş amacımızı özetleyen bir söz.

Biraz açar mısınız

İlçemizde uzun yıllar başta kızlarımız olmak üzere çocuklarımız okutulmadı. Bugün gururla, mutlulukla şahit oluyorum ki her köyden her yayladan evlatlarımız okuyarak önemli noktalara geliyor, ancak bir gazeteci olarak bir memleket sevdalısı ve onun insanına hizmet etme derdinde birisi olarak bizim Eskil´imizin en önemli eksiklerinden birisi lobisinin olmaması. Mesela Konya´da yaklaşık 20 Bin hemşehrimiz yaşıyor. Konya´nın 31 ilçesi içerisinde Konya´da yaşayan Eskilli´nin sayısı 15´inden daha fazla, Konya´nın 17´nci ilçesi Konya´da yaşayan Eskilliler. Bu kadar yoğun nüfus içinde kendisini önemli konumlara gelebilen hemşehrilerimiz bulunduğu noktalara kendi imkanlarıyla gelebilmiş. Ya biz Eskil olarak ne yapıyoruz? İşte burada son yıllarda sosyal manada Eskil dernekleri önemli bir eksikliği gideriyor. İnşallah siyasal olarak da Necati Başkan önderliğinde biz nerede bir Eskilli varsa orada olacağız.

Eskilimiz her zaman AK Parti´ye en yüksek oranda destek verdi. Parti ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, belediye başkanlarımız fedakarca Eskil´e hizmet etti.

Şimdi Necati Başkan gibi 35 yıl siyasi geçmişi olan, tuttuğunu koparan bir ismin etrafında birleşerek İlçe Başkanımız Ali Mutlu ve yönetim kurulu üyelerimiz, mevcut Belediye Başkanımız Niyazi Alçay ve derdinin adı Eskil olan hemşehrilerimizle tek yürek olarak önce birey anlayışından hareketle Eskil´de hizmetlerde adeta bir hasat dönemi yaşatmak istiyoruz.

Öte yandan genç, dinamik ve okumuş bir kadro ile yola çıkan bu ekipte yer alan Belediye Meclis Üyesi olan isimler; Mali Müşavirler Nurettin Mutlu ve Mehmet Keskin ile birlikte Abdullah Gözen, Mehmet Ali Karakaya, Celal Kırkıl, İbrahim Arık ve bu davaya inanan arkadaşlarımızla hedefimiz Eskil´i ve Eskil´imizin fedakar insanına en iyi hizmeti edebilmek.

Eskil´de üniversite bitirmiş ama kendilerine referans arayan arkadaşlarımız çoğu zaman gazetemize geliyor. Bu konuda Necati Başkan´ın geçmişte hemşehrilerimizin elinden nasıl tuttuğuna, onların işe girmesi için defalarca Ankara´ya gidip geldiğini biliyoruz. Ben de bir hemşehrimin elinden tutulmasına vesile olur da iyi bir konuma gelmesine katkı sağlarsam Eskil Milliyetçisi Hilmi Yol´un yaşayacağı en büyük mutluluklardan birisi olur.

Ne gibi hizmet projeleriniz var?

Öncelikle belediye başkan adayımız Sayın Necati Belgemen´in daha önceden açıkladığı projeler yer almakta. Bunun yanında meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsinin düşüncelerinde olan projeler olduğu gibi benimde düşündüğüm ve hayal ettiğim projelerim var. Ben halkın rahat nefes almasını, ilçemizin ülkemizin birçok yerinde tanınmasını, gençlerimizin internette boş zaman harcamasının önüne geçilmesini, halkın heran ulaşabileceği bir yönetim olmasını, tarımın ve hayvancılığın ön plana çıkarılarak ekonominin güçlendirilmesini istiyorum. İnşallah bizlerde yönetime geldikten sonra hayal ettiğimiz projelerimizi gerçekleştirerek Eskil´e ciddi manada hizmet etmiş olacağız.

Neden Necati Belgemen?

Necati Belgemen henüz 20?li yaşlarda siyasete adım atmış bir isim. Şimdiye dek Doğru Yol, Anavatan, Milliyetçi Hareket Partisi´nde bilfiil siyaset yapmış bir isim ve Necati Başkan´ın her zaman öncülüğü Eskil olmuştur. Bunu ilk seçimi kazandığında 1984 seçimlerinde de görüyoruz. DYP´den seçimi kazanıyor ve bir süre sonra iktidar partisi ANAP´a geçerek Eskil´e hizmetlerin gelmesinin yolunu açıyor ve daha sonra da ilçeliği kazandırarak Eskil´in tarihini değiştiriyor.

O süreçte de öyle fedakarca koşturuyor ki. Dönemin Başbakanı ve ANAP Genel Başkanı Turgut Özal´ın Türkiye´nin neresinde programı olursa olsun bizim başkan Rahmetli Celal (Altan) Ağa gibi önemli isimlerle Özal´ın yanında. Ve Özal´a kendisini öyle seviyor ki Rahmetli, Necati Başkanı görünce, ?Bizim çocuk yine ilçelik istiyor? diye takılmadan edemiyor.

Bugüne geldiğimizde ise Necati Başkan´a haksızlık yapıldığına inanıyorum.

Sebebini derseniz. Bir kere Necati Başkan lise yıllarından beri iyi bir ülkücü. Taa o yıllarından bugüne ülkücü camiadan çok sayıda dostu var. Önce DYP ve ANAP gibi merkez sağın iki önemli partisinden belediye başkanı oluyor. Sonra da ilk fırsatta MHP´ye geçiyor.

Şimdi de aynı anlayışla ?Siyaset, insana hizmet etmek için bir araç; Eskilliye hizmet etmek bir amaç? dedi ve bu ustalık döneminde iktidar partisi AK Parti´den aday adayı oldu. Burada da AK Parti öncelikle Eskilli´nin görüşüne önem verdi. Profesyonel olarak anket firmalarına anketler yaptırdı, halkın nabzını tuttu, kanaat önderlerinin görüşünü aldı ve Eskilli´nin de isteği doğrultusunda Necati Belgemen isminde karar kılındı.

Şimdi, siyasi çekişmeler bir yana Eskil´de aday olan siyasi çalışmalar yapan herkes bizim dostumuz arkadaşımız ben hepsini çok seviyor ve sayıyorum, ancak bazılarınca bilinçli olarak öyle bir rüzgar estiriliyor ki kardeşim bu adam PKK´lı mı? Bu memleketin öz ve öz evladı.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bu dönem Necati Belgemen alışılmışın dışında bir çalışma başlattı. Gençlerden olan bir kadro hazırladı ve bu kadroda yer almam gerektiği kanısına vardım. Benim amacım Eskil´i yaşanılabilir, kalkınmış bir ilçe yapmak. Her alanda memleketimin insanı hak ettiği yerde olsun. El ele yeşillendirme çalışmaları yapalım.

Ayrıca buradan şimdiye dek ilçemizde görev yapmış bütün belediye başkanlarına, siyasetçilere ayrı ayrı teşekkür ederim. Hiç birisine Eskil için çalışmadı diyemeyiz. Yetersiz kaldılar denebilir, ama hizmet etmediler demeye kimsenin hakkı yok. Herkes gücü nispetinde ilçemize bir şeyler yapmaya çalıştı. İnşallah bizler de önce Cenab-ı Allah´ın izniyle daha iyi işler başaracağız. Eskil´i yaşanılabilir bir ilçe yapmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.

Eskil sevdalısı bir kardeşleri olarak, bu çıktığımız yolda hemşehrilerimizden iktidar partimizin adayı Necati Belgemen´e ve bizlere destek vermelerini bekliyorum.

Biz de aksaraymedya.com ailesi olarak bu röportaj için Sayın Hilmi Yol´a teşekkür ediyoruz.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri