Gazze Cami Dualarla İbadete Açıldı

Gazze Cami Dualarla İbadete Açıldı

Gazze Cami Dualarla İbadete Açıldı

Gazze Cami Dualarla İbadete Açıldı

Hayırsever Fahreddin Gür ve kurulan cami derneği tarafından yapımı tamamlanan, “Çiftlik Mahallesi Gazze Cami” kılınan ilk Cuma namazı ve yapılan dualarla ibadete açıldı.

 

 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Müftümüz Veysel Işıldar, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, MHP Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreni Cuma namazı ile başladı.

 

 

Namaz öncesi camide toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz Veysel Işıldar, Camileri bina olarak inşa etmekten öte dinimizin emrettiği gibi camileri imar etmenin önemine dikkatleri çekti. Peygamber Efendimiz (s.a.v) döneminde olduğu gibi genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla büyüğüyle herkesin cami merkezli bir hayat yaşayarak, camilerin sadece ibadet etmek maksatlı değil, eğitim, kültürel faaliyet gibi diğer alanlarda da merkez olması gerektiğini hatırlattı.

Konuşma sonrası kılınan Cuma namazının ardından cami açılış törenine geçildi. İl Müftümüz Veysel Işıldar’ın yaptığı duaların ardından protokol üyelerinin kestiği açılış kurdelesi ile “Gazze Cami” resmi olarak da açılmış oldu.

Açılış sonrası gelen vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.



Anahtar Kelimeler: Gazze Dualarla İbadete Açıldı
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri