Gazze’ye Yardım Köprüsü: Aksaray’dan Un Dolu Tır Yola Çıktı!

Gazze’ye Yardım Köprüsü: Aksaray’dan Un Dolu Tır Yola Çıktı!

Gazze’ye Yardım Köprüsü: Aksaray’dan Un Dolu Tır Yola Çıktı!

Gazze’ye Yardım Köprüsü: Aksaray’dan Un Dolu Tır Yola Çıktı!
Verenel Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Serdal Seyirden, AFAD Aksaray İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülen yardım tırını Gazze’ye gönderdi. 

 


İsrail’in Filistin halkına uyguladığı işgalci politikasıyla birlikte Gazze halkının aylarca yaşadığı zulmüne yardım etmek ve karşı durmak adına yardım eli uzatılmaya devam ediyor. Filistin’e gitmek için içerisinde bulunan un tırı yola çıktı.  


Aksaraylı hayırseverler ve gurbetçiler tarafından elde edilen un tırı Gazze’ye ulaştırılmak üzere toplandı. Verenel Derneği önderliğinde gerçekleşen yardım tırı gönderme etkinliğinde Aksaray İl Müftü Yardımcısı Mahmut  Çelikoğlu’nun eşliğinde dualarla tır yola çıktı. 


“Aksaray hayırlı severlik noktasında en üst seviyelerdedir”


Verenel Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Serdal Seyirden konuya yönelik yaptığı açıklamasında, “Bugün burada Mersin limanından yola çıkacak olan AFAD ile ortak yaptığımız Filistin- Gazze gemimize bir tır unumuzu göndereceğiz.  

 

Aksaray halkımızda, gurbetçi vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Aksaray hayırlı severlik noktasında en üst seviyelerdedir. Normal şartlarda diğer STK’larda kurumlarımızda maddi olarak oraya yardım gönderiyorlar. Fakat buradan gidecek ilk tırımız bu inşallah, bu tırımız hem bizim Verenel Derneği noktasında ve diğer STK’larımızın devamlılığının gelmesini ümit ediyoruz” dedi. 
İsrail’i Kınıyoruz.


Filistin’e yardım etmek isteyen hayırseverlerin destek göndermelerini beklediklerini ifade eden Seyirden, “Aksaraylı hayırseverimizden ve gurbetçilerimizin desteklerin devam etmesini bekliyoruz.  Destek olmak için Hashas mahallesindeki sosyal marketimize gelip makbuz karşılığında bağış yapabilirler ya da bizlere ulaşarak IBAN isteyip IBAN’a göndererek battaniye ve çadır yardımında bulunarak Gazze’deki halkımıza yardımcı olabilirler.  İsrail’i kınıyoruz.  İsrail’in yaptıkları anlatılacak ya da dile dökecek kadar bile değil o kadar kötü durumdaki şuanda refah ili değdiğimiz refah kabzımızın bulunduğu yer var oraya da saldırıya başlamışlar. Günlük 90 tır içeriye giriş yapıyor bunun 25 tanesi Türkiye’den oluyor. Bu yüzden hiçbir vatandaşımızın aklında şu kalmasın “tırlar yardıma ulaşıyor mu gidiyor mu” diye bir sıkıntı kalmasın Allah’ın izniyle hepsi ulaşıyor” şeklinde konuştu.



Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Perşembe 21.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri