Geçici mevsimlik işçilerin çocukları doyasıya eğlendiler

Geçici mevsimlik işçilerin çocukları doyasıya eğlendiler

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

ÇOCUKLUK BİZDE KALSIN

 

Aksaray Valiliği ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile çeşitli kurum ve kuruluşların iş birlikteliğinde Çocukluk Bizde Kalsın sloganıyla çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Aksaray ilimizde tarımsal faaliyetlerde çalışan geçici mevsimlik işçilerin çocuklarının daha etkin ve verimli bir zaman geçirmesi ve çocuk işçiliği ile etkin mücadele kapsamında çocuklar ören yerlerini gezerek doyasıya eğlendiler.

/resimler/2019-9/10/1309077364208.jpg

Aksaray Valiliği, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Selime ve Ihlara Belediyelerinin destekleriyle çocuklar Selime Beldesi, Selime Sultan Türbesi, Selime Katedrali, Ihlara Vadisi, Belisırma, Camii Kilise, Güzelyurt başta olmak üzere ören yerlerine gezi gerçekleştirdiler.

/resimler/2019-9/10/1309366584340.jpg

ÇOCUKLAR BU YAZ DOYASIYA EĞLENDİLER

 

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çocuk işçiliği ile mücadele birimi ve iş ve meslek danışmanları tarafından bir dizi bilgiler verilen çocuklar ziyaretten dolayı mutluluklarını belirterek her yıl ailelerinin Aksaray´a geldiğini ilk kez Aksaray´ı bu kadar geniş bir şekilde gezdiklerini bu ziyaretten dolayı Aksaray Valiliği ile ilgili kurumlara teşekkür ettiler.

 

/resimler/2019-9/10/1310096896735.jpg

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü; ?önümüzdeki yıl daha farklı etkinliklerle Çocukluk Bizde Kalsın sloganıyla çocuklarımızın yaz dönemi boyunca verimli bir yaz ayı geçirmeleri için Valiliğimiz öncülüğünde kurum ve kuruluşlarımızın iş birlikteliğin da kültürel ve sosyal projelere devam edilecektir.? dedi.

Çocuklarımızın ve genç işçilerin sağlık ve güvenliklerini, fiziksel, zihinsel, ahlaki ve sosyal gelişimlerini veya öğrenimlerini tehlikeye atmadan ekonomik istismarlarına önlemek maksadıyla kurum ve kuruluşlarımızın iş birlikteliğinde çalışmalar gerçekleşiyor.

/resimler/2019-9/10/1310326584693.jpg

GÖNÜL ELÇİLERİ SAHAYA ÇIKIYOR

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ikinci 100 günlük icraat programı kapsamında 81 ilde çocuk işçiliği ile mücadele birimlerinin oluşturulması ve Gönül Elçilerinin de mücadele sürecine desteğinin sağlanması eylemi yer almaktadır. Bu doğrultuda   Gönül Elçilerimiz ile birlikte daha fazla sahada yer alınacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sanayide, ağır ve tehlikeli işlerde, sokakta ve mevsimlik gezici tarım da olmak üzere başta en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin önlenmesi temel hedefi ile ilgili tarafların katkılarıyla çocuk işçiliği ile mücadele ulusal programı başarıyla yürütülmektedir. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzde çocuk işçiliği mücadele birinin kurulması doğrultusunda bir farkındalık projesi olarak çocukluk bizde kalsın projesi yürütülmektedir.

Bu yıl içerisinde farklı dönemlerde okçuluk, basketbol, başta olmak üzere sportif faaliyetler yine çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak maksadıyla mevsimlik tarım işçilerinin faaliyet yürüttüğü alanlarda gezici kütüphane marifetiyle okuma programları ve sinema günleri düzenlenmiştir. Örenyerleri ziyaretleri ile de çalışmalarımız devam etmektedir.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri