Gerçeğini Aratmayan Tatbikat | aksaray haberleri -aksarayhaber68

Gerçeğini Aratmayan Tatbikat | aksaray haberleri -aksarayhaber68

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü´ne bağlı itfaiye birimi tarafından Özel Aksaray Bilim Teknik Kolejinde yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

?İtfaiye birimi ekipleri tarafından yapılan tatbikattan önce öğretmen ve öğrencilere teorik bilgi, uygulamalı olarak yangın söndürme çalışması bilgilendirmesi yapıldı. Yangın çeşitleri, hangi tür yangınlarda hangi tür tüplerin kullanılacağı ve yangına ne şekilde yaklaşılacağı konularının yanı sıra, söndürme teknikleri ve yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatıldı.

Tatbikat gereği ilk önce okulda mahsur kalan ve yaralanan öğrenciler OSB itfaiye ekibimiz ve Aksaray AFAD Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı. Olay yerinde gelen 112 acil servis ekipleri tarafından müdahaleleri yapıldı.

?Okul öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve çalışanlarının tamamından oluşan 550 kişinin katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı. Çıkabilecek yangın ihtimaline karşı okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı. Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Afet bilincinin oluşturulması ve afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla yapılan tatbikatlarla öğrencilerin bilinçlenmesi ve afet farkındalığı oluşturulmaktadır. Afetlere karşı önlem alma ve zarar azaltma, geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının modern teknolojiden, iletişim sistemlerinden nasıl faydalanması gerektiği anlatılmıştır.

Özel Aksaray Bilim Teknik Koleji Okulu öğretmenleri ve öğrencileri teorik ve uygulamalı bilgilendirmeli yangın tatbikatından dolayı OSB İtfaiye birimi ekiplerine teşekkür ettiler.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri