Görme Engelli Öğrenciler İçin Fen Öğretimi Projesi Başladı

Görme Engelli Öğrenciler İçin Fen Öğretimi Projesi Başladı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN FEN ÖĞRETİMİ PROJESİ BAŞLADI 

 

Sabancı Vakfı Hibe Programı ile desteklenen ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi tarafından yürütülen ?Görme Engelli Öğrenciler İçin Engelsiz Fen Öğretimi Projesi?nin açılış toplantısı, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu´nda yapıldı.

/resimler/2019-9/30/1817189470942.jpg

Törenin açılış programında kısa bir konuşma yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste engelleri ortadan kaldırmak adına yapılan çalışmalardan bahsetti. ASÜ´nün, ?Mekânda Erişim? kategorisinde, ?Turuncu Bayrak? ödülü aldığını belirten Şahin, ?Mavi ve Yeşil Bayrak için de çalışmalarımız devam ediyor. Biz, bayrak ödülleri almak için bu çalışmaları yapmıyoruz. Bu konuda samimi şekilde çalışıyoruz ve engellilerin hayatını kolaylaştırmayı, asli bir vazife olarak görüyoruz? dedi. Eğitim Fakültesi Dekanı ve Proje Genel Koordinatörü Prof. Dr. Özgül Keleş ise projenin amacı ve süreç içerisindeki çıktılarından söz etti. Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine değinen Prof. Özgül Keleş, bilgiye erişim ve kullanım konusunda görme engelli öğrencilerin, olağan gelişim gösteren akranlarıyla eşit haklara sahip olduğunu vurguladı. Fen bilimleri gibi, soyut kavramların ve görsel öğelerin çok fazla olduğu derslerde görme engelli öğrencilerin dezavantajlı konumda olduğunu kaydeden Keleş, proje kapsamında bu öğrenciler için, sınıf öğretmenlerinin de kullanabilecekleri öğretim materyallerinin geliştirileceğini ifade etti. Projenin, üç oturumda yapılan ilk çalıştay programında, görme engelli öğrencilerin eğitimde karşılaştıkları güçlükler; sınıf öğretmenlerinin, kaynaştırma öğrencilerine ders sunumu yaparken karşılaştıkları güçlükler ve fen bilimleri derslerinde öğretmenlerin görme engelli öğrencilerle çalışırken yaşadıkları sorunlar tartışıldı. İkinci çalıştay programında ise Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Önder İşlek ve Proje Personeli Dr. Öğretim Üyesi Onur Emre Kocaöz, ?Kapsayıcı Eğitim ve Hak Temelli Eğitim? başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, görme engelli öğrencilerin eğitime erişimi ve fiziksel düzenlemeler konusu çözüm önerileri istişare edildi. Etkinliklere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, Sabancı Vakfı Proje Koordinatörü Deniz Başkan, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı, proje ekibi, akademisyenler, görme engelli öğrenciler, aileleri ve projenin hedef kitlesini oluşturan, Aksaray´da görev yapan sınıf, fen bilimleri ve özel eğitim öğretmenleri katıldı.  

 

Proje; çalıştay, konferans, atölye çalışmaları, görme engelli bireyler için fen materyali geliştirme, mentorluk çalışmaları, braille alfabesi ile kitap yazımı gibi çalışmalarla, bir yıl boyunca devam edecek. Detaylı bilgiler, http://engelsizfenogretimi.com internet sitesi ve engelsiz.fen.ogretimi isimli Instagram hesabında yer alıyor. 

/resimler/2019-9/30/1818079784456.jpg



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri